Σοβαρά τραυματίστηκαν δύο Βρετανοί τουρίστες στην Αυστραλία, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση καρχαρία σε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 22 και 28 ετών, κολυμπούσαν στα νησιά Whitsunday Islands του Κουίνσλαντ, όταν δέχθηκαν την επίθεση.

Σύμφωνα με το BBC, ο καρχαρίας έκοψε το πόδι του 28χρονου και προκάλεσε τραύματα στα πόδια του 22χρονου.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν με τουριστικό σκάφος στην ακτή, και αρχικά τους παρασχέθηκαν εκεί οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο, στο ίδιο σημείο, κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, έχουν καταγραφεί κι άλλες επιθέσεις καρχαρία.

Οι δύο άνδρες ήταν Βρετανοί και είχαν βουτήξει με αναπνευστήρα ενώ βρίσκονταν σε ημερήσια κρουαζιέρα.

«Πρώτα δέχθηκε επίθεση ο ένας άνδρας και στη συνέχεια, όπως φαίνεται, ο καρχαρίας επέστρεψε και επιτέθηκε και στον δεύτερο» περιέγραψε εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Κουίνσλαντ.

Σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης, είχε δεχθεί θανάσιμο δάγκωμα καρχαρία ένας Αυστραλός τον περασμένο Νοέμβριο.

Ακόμα δύο επιθέσεις καταγράφηκαν στα εν λόγω νησιά τον Σεπτέμβριο, σε διάστημα 24 ωρών. Και τα δύο θύματα επιβίωσαν αν και το ένα- μία 12χρονη- χρειάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού.

Σε «απάντηση» στις επιθέσεις αυτές, οι αρχές σκότωσαν έξι καρχαρίες στην περιοχή και στη τοποθέτησαν και τα αμφιλεγόμενα «δίχτυα με δολώματα», τα οποία στη συνέχεια απέσυραν λόγω των σοβαρών συνεπειών στην υπόλοιπη θαλάσσια ζωή.

(φωτογραφία αρχείου)