Η μυρωδιά της χυμένης μπύρας είναι μία από τις πιο δυσάρεστες μυρωδιές, όταν δε πρόκειται για τη μυρωδιά της χυμένης μπύρας στο φεστιβάλ μπίρας του Μονάχου Oktoberfest, το πρόβλημα παίρνει τεράστιες διαστάσεις.
Φέτος όμως η δυσοσμία εξαφανίζεται χάρη σε ένα κοκτέιλ μικροβίων που απλώνεται στο πάτωμα και «τρώει» τα υπολείμματα. Το συγκεκριμένο προϊόν πρόκειται για ένα καφετί υγρό με μυρωδιά χώματος, το οποίο απλώνεται στις ξύλινες σανίδες του πατώματος. Τα μικρόβια ποτίζουν το πάτωμα, κυλούν μαζί με τη μπίρα ανάμεσα στις χαραμάδες και τελικά φτάνουν στο χώμα. Αυτό που απομένει είναι «ένα φυσικό λίπασμα για το γρασίδι που θα φυτρώσει την άνοιξη»