Ένας κάτοικος της Λάρισας εντόπισε στο μπαλκόνι του ένα σπάνιο έντομο, το οποίο μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα που μπορεί να πετάξει και να κολυμπήσει.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, πρόκειται για λιθόκερο, με την επιστημονική ονομασία το Lethocerus Patruelis – Belostomatidae. Μπορεί να αγγίξει τα 12 εκατοστά σε μέγεθος και το δάγκωμά του θεωρείται δηλητηριώδες, αλλά όχι επικίνδυνο, ενώ τρέφεται με μικρά οστρακόδερμα και ψαράκια.

Με βάση το δημοσίευμα, ο άνθρωπος κράτησε την ψυχραιμία του και πολύ γρήγορα προχώρησε στην ταυτοποίηση του «περίεργου» αυτού εντόμου, για να το απομακρύνει λίγο μετά με ασφάλεια.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που εντοπίζεται λιθόκερος στη Λάρισα. Είχε συμβεί και προ τριετίας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, αλλά και στον Βόλο, ενώ πολλές είναι οι αναφορές και για την υπόλοιπη χώρα.

Είχε εντοπιστεί και στο κέντρο της Κομοτηνής τον Ιούνιο του 2020, γεγονός που είχε προκαλέσει εντύπωση, αφού διαβιεί σε υδροβιότοπους. Ο λιθόκερος, το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στην Ευρώπη, είxε εμφανιστεί το 2018 έξω από το Δημαρχείο Λαμίας και προκάλεσε φόβο και έκπληξη στους υπαλλήλους.