Το συγκλονιστικό solo performance του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη «Η αγαπημένη του κυρίου Λιν» σε σκηνοθεσία του κορυφαίου Βέλγου σκηνοθέτη Γκι Κασίερς, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και παρουσιάζεται στην Αίθουσα «Πειραιώς 260» από τις 21 Ιουνίου και μόνο για 6 παραστάσεις.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με απανωτά sold out και τώρα έχει την ευκαιρία να την παρακολουθήσει και το αθηναϊκό κοινό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Γκι Κασίερς χειρίζεται μια πολύ προσωπική θεατρική γλώσσα, στην οποία παντρεύει με δεξιοτεχνία τα οπτικά μέσα και τη λογοτεχνία επί σκηνής.

@Mike Rafail

H νουβέλα του Κλοντέλ, την οποία ο σκηνοθέτης αντιμετωπίζει ως μονόλογο, αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός άντρα που αναγκάζεται να δραπετεύσει από την εμπόλεμη χώρα του με τη μικρή του εγγονή και να ζητήσει καταφύγιο στην Ευρώπη, χωρίς να καταλαβαίνει τη γλώσσα. Μέσα από την ιστορία του κυρίου Λιν, ο συγγραφέας μιλάει με διορατικότητα για τον ξεριζωμό, το τραύμα, τη συμφιλίωση, τη συντροφικότητα, αλλά και για τη ζωτική ανάγκη των ανθρώπων για σύνδεση και επικοινωνία. Τον μονόλογο ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που υπογράφει και την απόδοση του έργου στα ελληνικά.

@Mike Rafail

Συντελεστές

Μετάφραση: Ασπασία Σιγάλα
Σκηνοθεσία: Guy Cassiers
Απόδοση: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Ερμηνεύει: ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Παραστάσεις:

21/06/2024 στις 21:00
22/06 έως 24/06/2024 στις 20:00
25/06 έως 26/06/2024 στις 21:00