Μια έκθεση φωτογραφίας με επίκεντρο την Αθήνα και τους ανθρώπους της, σεμινάριο comics για τους έφηβους λάτρεις τους, μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στο Νέο Κύμα, αποτελούν αφορμή για την έξοδο του Σαββατοκύριακου.

Γεμίστε την ατζέντα του διημέρου που ακολουθεί με εκδηλώσεις που έχουν ως επίκεντρο τον πολιτισμό, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο.

5η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού

Η 5η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού από το Δήμο Αθηναίων είναι γεγονός και οι μικροί λάτρεις των παραμυθιών θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν απολαυστικές αφηγήσεις συνοδεία μουσικής, στις Βιβλιοθήκες και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Αυτό το Σάββατο στις 12.00- 13.00 ο Δημήτρης Β. Προύσαλης αφηγείται το παραμύθι «Δυο κουκιά κι ένα ρεβίθι και στ’ αυτί σου παραμύθι!» με μουσική υπόκρουση από τους Δημήτρη Μάλλη και Θωμά Ζήση.

Την ίδια ώρα την Κυριακή οι «Ιστορίες του γλυκού νερού: Λαϊκά παραμύθια, μουσικές και τραγούδια από της λίμνης τα θολά νερά» ζωντανεύουν από την ομάδα «Παραμυθανθός». Και οι δύο αφηγήσεις πραγματοποιούνται στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα).

Μουσική παράσταση από το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Εξαρχείων

Αφιερωμένη στο Νέο Κύμα θα είναι η μουσική παράσταση που διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Εξαρχείων αυτό το Σάββατο στις 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66). Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο της παρουσίασης στο κοινό των αποτελεσμάτων της δουλειάς του Κέντρου Δημιουργικής Μάθησης Εξαρχείων,  την χρονιά που μας πέρασε.

Σεμινάριο με θέμα τα comics

Οι έφηβοι λάτρεις των comics θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν τα πάντα γι’ αυτά και να δημιουργήσουν το δικό τους, παρακολουθώντας μία σειρά από σεμινάρια που διοργανώνονται στο ΚΠΙΣΝ. Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τον υπέροχο κόσμο των comics, ενώ μέσα από ασκήσεις και παραδείγματα θα μάθουν πώς να σχεδιάζουν τους αντίστοιχους χαρακτήρες. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 17.00.

Εκδήλωση με θέμα τη γυναικεία ενδυμασία

Το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού, Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου –ΚΑΤ Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) το Σάββατο 26/01 στις 18.30 διοργανώνουν μια εκδήλωση με θέμα «Η γυναικεία ενδυμασία μέσα από τη νεοελληνική ζωγραφική». Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι) θα μιλήσει η Φιλόλογος- Ιστορικός Τέχνης Άννα Παπαστεργίου.

Έκθεση φωτογραφίας με επίκεντρο την Αθήνα

Μια έκθεση αφιερωμένη στην Αθήνα και τους ανθρώπους της παρουσιάζεται στο TAF / the art foundation (Νορμανού 5, Μοναστηράκι) μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου. Αποτελείται από φωτογραφίες του Παναγιώτη Μαΐδη, ο οποίος φωτογραφίζει το κέντρο της πόλης από το 2012, και είναι χωρισμένη σε τρεις θεματικές «Half Athenian», «Mandy & Rico» και «Bipolar Days». Η έκθεση αποτελεί μέρος της νέας θεματικής ενότητας του πολυχώρου με τίτλο «Athens is for Lovers».

Ομαδική έκθεση στο St George Lycabettus

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πάνθεον φέρνουν την διοργάνωση «Performance Rooms» στο St George Lycabettus στο Κολωνάκι. Οι επιμελητές, από τις εικαστικές τέχνες, τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τα multimedia, κατά την διάρκεια της έκθεσης (έως την Κυριακή 27/01) θα πραγματοποιούν ζωντανές performance στα δωμάτια του ξενοδοχείου.