Η πρωταγωνίστρια του επερχόμενου live action remake της Χιονάτης από την Disney, Ρέιτσελ Ζέγκλερ
έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αφού κατηγόρησε την αρχική ταινία και έκανε σχόλια για άλλες ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει. Η 22χρονη ηθοποιός έγινε γνωστή από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μαρίας στην βραβευμένη με Όσκαρ 2022 εκδοχή του West Side Story και κατάφερε να κερδίσει τον ρόλο της ανάμεσα σε 30.000 ηθοποιούς που πέρασαν από ακροάσεις.

Ο Μαρκ Γουέμπ του «(500) Μέρες με τη Σάμερ» θα σκηνοθετήσει την live action ταινία της Χιονάτης σε παραγωγή της Ντίσνεϊ με την Ρέιτσελ Ζέγκλερ στο ρόλο της μελαχρινής πριγκίπισσας. Ωστόσο, οι τόνοι έχουν αρχίσει να στρέφονται εναντίον της νεαρής ηθοποιού μετά από τεράστιες αντιδράσεις την προηγούμενη εβδομάδα, αφού τα σχόλια που έκανε σχετικά με την επερχόμενη ταινία «Χιονάτη», η οποία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024, επανήλθαν στην επιφάνεια και έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά την προώθηση της ταινίας σε εκδηλώσεις στις ΗΠΑ, η Ρέιτσελ Ζέγκλερ είπε ότι φοβάται την αυθεντική Χιονάτη και κατηγόρησε τον «ανατριχιαστικό» και «παράξενο» πρίγκιπα που «κυριολεκτικά παρακολουθεί» τον χαρακτήρα της στην ταινία, επισημαίνοντας ότι δεν είναι αυτό που θα διαδραματίζεται στην αφήγηση της νέας εκδοχής: «Το πρωτότυπο καρτούν βγήκε το 1937. Υπάρχει μεγάλη έμφαση στην ερωτική της ιστορία με έναν τύπο που κυριολεκτικά την παρακολουθεί. Παράξενο! Περίεργο! Οπότε δεν το κάναμε αυτό αυτή τη φορά» είπε η πρωταγωνίστρια στο Extra TV.

Σε μια άλλη συνέντευξη στο Variety, η νεαρή ηθοποιός, είπε ότι θα φέρει μια «μοντέρνα αιχμή» στο ρόλο και εξήγησε: «Δεν είναι πια το 1937 και δεν πρόκειται να σωθεί από τον πρίγκιπα και δεν πρόκειται να ονειρεύεται την αληθινή αγάπη.

«Ονειρεύεται να γίνει η ηγέτιδα που ξέρει ότι μπορεί να γίνει και η ηγέτιδα που ο μακαρίτης ο πατέρας της της είπε ότι θα μπορούσε να γίνει αν ήταν ατρόμητη, δίκαιη, γενναία και αληθινή» συμπλήρωσε.

Τα αρνητικά σχόλια, που έγιναν το 2022, άρχισαν να εμφανίζονται σε βίντεο του TikTok, τα οποία κατηγορούν τη Ρέιτσελ ότι «μισεί» τη Χιονάτη και ότι είναι «αντιφεμινίστρια».