Η ταινία «Τα μυαλά του κουβαλάς» θεωρήθηκε η πιο σημαντική ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar για το 2015, με τους κριτικούς να επαινούν την ταινία για την ακριβή απεικόνιση της ψυχικής υγείας, ειδικά όταν αυτή αφορά στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Επίσης, επαινέθηκε για την απεικόνιση της σχέσης μεταξύ των ανθρώπων και των συναισθημάτων τους, απεικονίζοντας τις αντιδράσεις τους σε περιστάσεις που δεν μπορούν να ελέγξουν, όπως συμβαίνει με τη μετακόμιση της Riley από τη Μινεσότα στην Καλιφόρνια. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το «Τα μυαλά του κουβαλάς 2» αποτέλεσε στόχο για το επόμενο sequel της Pixar.

Στη νέα ταινία θα δούμε τη Χαρά, τη Θλίψη, το Θυμό, το Φόβο και την Αηδία να αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές, καθώς η Riley γίνεται έφηβη και βιώνει ακόμα περισσότερα συναισθήματα από ό,τι στο παρελθόν. Για τα παιδιά, η συνέχεια θα αποτελέσει μια προεπισκόπηση της εφηβείας τους, ενώ οι ενήλικες θα επιστρέψουν σε εκείνη την περίοδο της ζωής τους, με όλα τα ελαττώματα.

Η ταινία «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» των Disney και Pixar επιστρέφει στο κεφάλι της έφηβης Ράιλι τη στιγμή που τα κεντρικά έρχονται αντιμέτωπα με μια ξαφνική κατεδάφιση για να κάνουν χώρο για κάτι εντελώς απρόσμενο: νέα Συναισθήματα!

Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν όταν εμφανίζεται το Άγχος. Και φαίνεται πως έχει και παρέα. Σε σκηνοθεσία του Kelsey Mann και παραγωγή του Mark Nielsen, «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» έρχεται σύντομα στους κινηματογράφους.”

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2: Η ιστορία

Στο «Τα μυαλά που κουβαλάς 2», η Riley γίνεται 13 ετών και το Αρχηγείο υφίσταται μια ξαφνική κατεδάφιση για να κάνει χώρο για νέα συναισθήματα, κάτι για το οποίο η Χαρά, η Θλίψη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία δεν ήταν προετοιμασμένοι. Το πρώτο νέο συναίσθημα που συναντούν είναι το Άγχος, το οποίο κουβαλάει πολλές συναισθηματικές αποσκευές -κυριολεκτικά.

Τι είδαμε στην πρώτη ταινία «Τα μυαλά που κουβαλάς»

Η πρώτη ταινία ακολουθεί τη Χαρά και την υπόλοιπη αρχική σύνθεση των συναισθημάτων της Ράιλι, καθώς βοηθούν την 11χρονη να αντιμετωπίσει τη μετακόμιση από την πολιτεία της Μινεσότα στην Καλιφόρνια λόγω της νέας εργασίας του πατέρα της.

Καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή στο Σαν Φρανσίσκο χωρίς αποτέλεσμα, η Λύπη τα κάνει θάλασσα την πρώτη μέρα της Ράιλι στο νέο της σχολείο, αντικαθιστώντας τις χαρούμενες αναμνήσεις του πυρήνα της με λυπηρές, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε κλάματα μπροστά στην τάξη της. Αυτό προκαλεί έναν αγώνα μεταξύ της Χαράς και της Λύπης, οι οποίες κατά λάθος χτυπούν τις βασικές αναμνήσεις, απενεργοποιώντας τις νησίδες προσωπικότητας, και απορροφώνται από τα κεντρικά γραφεία στο υποσυνείδητο της Riley μαζί με τις βασικές αναμνήσεις, και πρέπει να βρουν το δρόμο της επιστροφής.