Η νέα sci-fi σειρά “Silo” της AppleTV+ τράβηξε το ενδιαφέρον από τα πρώτα της κιόλας επεισόδια, με αποτέλεσμα να συζητηθεί πολύ αλλά και να πάρει και μία αξιόλογη βαθμολογία στο IMDB.

Σύμφωνα με το Lordoftheseries.gr το Silo βασίζεται στην τριλογία δυστοπικών βιβλίων από τον Hugh Howey, με την Rebecca Ferguson στο ρόλο της Julia να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα δυστοπικό μέλλον, με 10.000 ανθρώπους να έχουν επιβιώσει στη Γη σε ένα καταφύγιο βαθιά κρυμμένο από τους τοξικούς και θανάσιμους κινδύνους της επιφάνειας του πλανήτη. Η Julia ξεκινά να ανακαλύπτει σοκαριστικά μυστικά και την αλήθεια πίσω από το Silo, όταν κάτοικοί του αρχίζουν και πεθαίνουν μυστηριωδώς.

Ακολουθεί το review της σειράς από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Χωρίς να έχω διαβάσει τα βιβλία κάνοντας μία έρευνα είδα πως η 1η season έμεινε αρκετά πιστή σε αυτά, χωρίς να αλλoιώσει σε κάποιον μεγάλο βαθμό την ιστορία. Για τον λόγο αυτό και το σενάριο είναι αρκετά καλό καταφέρνοντας να κρατήσει τον τηλεθεατή με το μυστήριο που υπάρχει στην σειρά. Μπορεί κάπου στην μέση της season να κάνει μία πολύ μικρή κοιλιά, αλλά αμέσως επανέρχεται η δράση στο σενάριο.

Σκηνοθετικά για άλλη μία φορά παραγωγή της AppleTV+ δεν μας απογοητεύει και κάνουν εξαιρετική δουλειά με τα πλάνα και σε συνδυασμό με των αρκετά καλών εφέ.

Υποκρτικικά αν και πίστευα πως όλη την δόξα θα κλέψει η πρωταγωνίστρια Rebecca Ferguson, έκανα λάθος. Αν και σίγουρα όλη η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την Juliette, όλο το υπόλοιπο cast κάνει εξαιρετική δουλειά που καταφέρνει να σε κάνει να δεθείς και με χαρακτήρες που μπορεί να μην είναι και πολύ βασικοί στην εξέλιξη της ιστορίας.

Απαντώντας λοιπόν και στην ερώτηση του τίτλου μας, αν αξίζει ο ντόρος που έγινε γύρω από την σειρά “Silo”, θα πω πως (αν και λίγο υπερβολικά) ναι αξίζει καθώς κατά την άποψή μας είναι από τις λίγες πολύ καλές sci-fi σειρές που μπορεί να μην είναι κάτι το εντελώς πρωτότυπο, αλλά δίνει πολύ όμορφα την ιστορία που μπορεί να την δει και κάποιος που δεν είναι fan του είδους. Όσον αφορά την πλοκή θα τολμήσω να πω πως μου θύμιζε μία μίξη των σειρών “The 100” και “Snowpiercer“. Η σειρά είχει ανανεωθεί ήδη για 2η season όπου με το cliffhanger που είχε το τέλος της 1ης, ανυπομονούμε.