Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε η Jenna Ortega. Σε μια συζήτηση με την Elle Fanning για τη σειρά «Actors on Actors» του περιοδικού Variety, η πρωταγωνίστρια του «Wednesday» Jenna Ortega αποκάλυψε ότι η σειρά του Netflix, θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στον τρόμο.

Η Ortega, που θα είναι επίσης παραγωγός στην 2η σεζόν δήλωσε: «Αποφασίσαμε ότι θέλουμε να εστιάσουμε λίγο περισσότερο στον τρόμο της σειράς, Αποχωρούμε από οποιονδήποτε ρομαντικό ερωτικό ενδιαφέρον για την Wednesday, που είναι πραγματικά υπέροχο. Καθώς η σειρά θα επικεντρωθεί περισσότερο στα τέρατα, αυτό αφήνει λιγότερο χώρο για ρομαντικές ιστορίες. Στην πρώτη σεζόν, η Wednesday ήταν εμπλεκομένη σε έναν τριγωνικό έρωτα με τον Tyler Galpin (υποδυόμενος από τον Hunter Doohan), και τον Xavier Thorpe (υποδυόμενος από τον Percy Hynes White)».

Η Ortega είχε προηγουμένως εκφράσει δυσαρέσκεια για την πλοκή αυτή, λέγοντας ότι δεν είχε κανένα νόημα η Wednesday να βρίσκεται σε έναν τριγωνικό έρωτα.

Σε συνέντευξή του μετά το φινάλε της πρώτης σεζόν, ο συνδημιουργός της σειράς, Miles Millar (γνωστός από το Smallville), δήλωσε στο TVLine όπως αναφέρει το lordoftheseries.gr ότι ήθελε να εξερευνήσει περαιτέρω την οικογενειακή δυναμική της Wednesday.

Χαρακτηριστικά είπε: «Νιώσαμε ότι αγγίξαμε μόνο την επιφάνεια με αυτούς τους χαρακτήρες, και οι ηθοποιοί είναι τόσο εκπληκτικοί σε αυτούς τους ρόλους, Η Catherine [Zeta-Jones] είναι, νομίζω, μια συμβολική Morticia. Η σχέση μεταξύ της Wednesday και της Morticia είναι επίσης ουσιώδης για τη σειρά, και η ιδέα ότι η Wednesday προσπαθεί να χτίσει τον δικό της δρόμο έξω από την οικογένεια είναι σημαντική».

Ο Millar αναγνώρισε επίσης ότι η σειρά ονομάζεται «Wednesday», οπότε «θέλουμε πραγματικά να επικεντρωθούμε στην Wednesday. Ωστόσο, σίγουρα θέλουμε να παρουσιάσουμε την οικογένεια, όπως κάναμε και στην πρώτη σεζόν, σε μερικά επεισόδια».