Αν έχετε διάθεση για έξοδο απόψε αλλά όχι και γεμάτο πορτοφόλι, μην ανησυχείτε! Γιατί και στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν επιλογές για δωρεάν διασκέδαση.

Προβολές και εκδηλώσεις με θέμα την ευρωπαϊκή ταυτότητα και υπόσταση, όπως προκύπτει από τη μη ακαδημαϊκή προσέγγιση των σκηνοθετών που, συγκεντρώνοντας ένα πλούσιο αρχειακό υλικό ερασιτεχνών εικονοληπτών.

Σήμερα: Ώρες: 20:00 – 22:00:
– “Looking through the iron curtain” by Anja Medved
– “Je te donne a l’oubli” by Romain Delange
– “Temps mort” by Jasper Rigole
– “Life-a short story” by Suzana Dan
– “Objects in mirror are closer than they appear” by Emese Góg
– “Pig’s secret life” by Ilaria Ferretti

Στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Λιμάνι – Αποθήκη Α’, Θεσσαλονίκη.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ‘Tango Θεσσαλονίκη: Πόζα & Έρωτας’. Στον πολυχώρο Milonga Das, Στρ.Μπραντούνα 5

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Α.Π.Θ. διοργανώνει έκθεση αφιερωμένη σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη του τέλους του 19ου αιώνα στον Toulouse Lautrec και μαζί μιαν αναδρομή σε αυτή την γοητευτική και κρίσιμη εποχή, την Belle Époque, που καθόρισε εξελίξεις και συμπεριφορές του 20ού αιώνα.

Τέλος, οι φοιτητές, οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού και οι άνεργοι δικαιούνται ελεύθερη  για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης–εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις– στις προβολές της αίθουσας Ολύμπιον με ώρα έναρξης έως και τις 15:00, και στις προβολές στο λιμάνι με ώρα έναρξης έως και τις 13:00. Απαραίτητη είναι η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας / Κάρτας Πολιτισμού / κάρτας ανεργίας.