Ένα γοητευτικό παραμύθι πάνω στη σύγκρουση του έρωτα με την αδερφική αγάπη, πάνω στο θρίαμβο της ανθρωπιάς και της αυτοθυσίας είναι αυτό που θα παρουσιαστεί απόψε για μικρούς και μεγάλους στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ίλιον. «Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου από την παιδική-νεανική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ιλίου στις 20:30 με δωρεάν είσοδο.

Στο πλαίσιο της «Πολιτιστικής διαδρομής 2010 στο Δήμο Αιγάλεω» συνεχίζεται σήμερα το 3ήμερο Φεστιβάλ Νεανικών Συγκροτημάτων. Στις 20:30 στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Τέλος, σήμερα στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων γίνονται τα εγκαίνια του 2ου Ιβηροαμερικάνικου Φεστιβάλ «Λογοτεχνία εν Αθήναις». Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι επισκέπτες όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πλούσιο λογοτεχνικό έργο Λατινοαμερικάνων, Ισπανών και Πορτογάλων συγγραφέων. Προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές προσωπικότητες του ιβηροαμερικανικού κόσμου όπως οι: Χόρχε Έντουαρντς, Τομάς Σεγκόβια, Ρόσα Μαρία Μπρίττον, Λουίς Εντουάρντο Άουτε, Φερνάντο Ιγουασάκι, Χεσούς Αγκουάδο, Μπλάνκα Αντρέου, Γιούρι ντε Γκορτάρι, Εντμούντο Εσκαμίγια, Μαρία Λουίσα Καπέγια, Ομάρ Φιγκερόα Τούρσιος, Αντριάνα Μοσκέρα και η θεατρική ομάδα του κουκλοθέατρου Bambalina. Θα συμμετάσχουν επίσης οι Έλληνες συγγραφείς: Πέρσα Κουμούτση, Ελένη Γκίκα, Κωνσταντίνος Βαδραχάνης και Θάνος Χατζόπουλος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του πορτογαλικού και ισπανικού πολιτιστικού χώρου στην χώρα μας όπως: Χουάν Βιθέντε Πικέρας, Πέδρο Ολάγια, Νίκος Πρατσίνης, Βίκτορ Ιβάνοβιτς, Δημήτρης Δρόσσος, Γιώργος Ρούβαλης και Σίλβα Πάντου. Είσοδος ελεύθερη για όλους.