Τα τελευταία χρόνια η γειτονιά του Νέου Ψυχικού, σε κομβικό σημείο μεταξύ κέντρου και βορείων προαστίων, δίνει δυναμικά το παρών στην γαστρονομική σκηνή της πόλης. Μάλιστα, με πολυσυζητημένες αφίξεις, άλλες ιστορικές αλλά και άλλες με διεθνή χαρακτήρα, το σημείο που περικλείεται από τις οδούς Αγγέλου Σικελιανού, Αδριανείου και Βεάκη αναδεικνύεται όλο και περισσότερο σε γαστρονομικό προορισμό. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Από εστιατόρια γαλλικής αισθητικής, ιταλικών επιρροών ή ασιατικών καταβολών, έως επιλογές για ψαροφαγία αξιώσεων αλλά και παραδοσιακά μαγειρεία και γουστόζικα τσιπουράδικα- μεζεδοπωλεία, το «τρίγωνο”»μεταξύ των προαναφερθέντων οδών πολύ κοντά στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, που ανεβάζουν τον γευστικό πήχη αρκετά ψηλά.

Εξωτερική άποψη της Πιπεριάς, που λειτουργεί στην περιοχή 16 χρόνια

Προτάσεις με ιταλικό ταμπεραμέντο στο Parlo, που συναντάται στο Νέο Ψυχικό από το 2015

Από τις πιο ηχηρές αφίξεις το Δουράμπεης Oyster μυεί στην υψηλή ψαροφαγία
- Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.greekguide.com