Λιωμένη ρευστή σοκολάτα κυλάει πάνω σε γαλλικό εκλέρ, καλύπτει αφράτα σου σε κολασμένα προφιτερόλ, επικαλύπτει αρωματικά τσουρέκια, παίρνει την μορφή μικρών εθιστικών μπουκιών με διάφορες γεύσεις, αποτελεί το βασικό συστατικό σε πάστες που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Όπως και να επιλέξετε τη σοκολάτα το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: εθιστικό.

Αφοί Ασημακόπουλοι

asimakopouloi Τι τρώμε: Χειροποίητα σοκολατάκια και σοκολάτες Με την τρίτη γενιά ιδιοκτητών να βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης, το ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι, επί της Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της πόλης, λειτουργεί από το 1915 και δικαίως θεωρείται το παλαιότερο της Αθήνας. Στη διάθεσή σας βρίσκεται μια μεγάλη γκάμα σε πάστες και τούρτες, χειροποίητα σοκολατάκια και σοκολάτες, γαλακτομπούρεκο, τσουρέκια, σπιτικό παγωτό, σιροπιαστά και πληθώρα άλλων γλυκών επιλογών που παρασκευάζονται με φρέσκο γάλα από φάρμες και επιλεγμένα υλικά ποιότητας, για μια γλυκιά απόλαυση άνευ προηγουμένου. Πληροφορίες  Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα Τηλ. 210 3610092 asimakopouloi.com Fb page: Αφοι Ασημακόπουλοι ζαχαροπλαστείο

Troufa

troufa Τι τρώμε: Εκλέρ με σοκολάτα γάλακτος, βασισμένο σε γαλλική συνταγή Γαλλική γαστρονομική αρετή συνδυασμένη με τα πιο αγνά υλικά, δημιουργεί έναν κατάλογο προϊόντων που δεν είναι απλά αυθεντικά, αλλά και υγιεινά και ζωντανά με γεύση. Η πραγματική υπογραφή και οι ρίζες της Troufa, λοιπόν, βρίσκονται στη ζαχαροπλαστική. Φημίζεται τόσο για τα κλασικά γλυκά όπως τα εκλέρ, τάρτες, προφιτερόλ, τούρτες Giandujia, όσο και για τις καινοτόμες συνταγές, όπως η τούρτα exotic με σαμπαγιόν βανίλια και φρούτα του δάσους και όλα αυτά φτιαγμένα σε μια ισορροπία γεύσης και σύστασης. Σημειώστε, μάλιστα, ότι οι διεθνώς βραβευμένοι chef patissier του ζαχαροπλαστείου δημιουργούν οπτικά αριστουργήματα που προϊδεάζουν τη γευστική εμπειρία που ακολουθεί. Το εντυπωσιακό στην Troufa είναι ότι κάθε μέρα επανεφευρίσκουν τον τρόπο με τον οποίο ετοιμάζουν και συνδυάζουν τη σοκολάτα με άλλες γεύσεις, ενώ όσον αφορά στις πρώτες ύλες, αυτές είναι οι πιο αγνές και φρέσκες που υπάρχουν στην αγορά, με τις σοκολάτες να είναι τόσο φρέσκες, που δεν αντέχουν πολύ καιρό στο ράφι, πράγμα που σημαίνει ότι η παραγωγή τους είναι σχεδόν επί 24ωρης βάσης. Πληροφορίες  Λεωφόρος Θησέως 4, Δροσιά Τηλ. 210 8000950 www.troufadaily.gr Fb page: Troufa Bread & Chocolate

Ανδριάς

andriaw_new_edited Τι τρώμε: Το περίφημο προφιτερόλ του Παρασκευασμένο με επιλεγμένης ποιότητας πρώτες ύλες και παχύρρευστη σοκολάτα που περιχύνεται στα ολόφρεσκα σου γεμισμένα με πλούσια σαντιγί, το προφιτερόλ του Ανδριά αδιαμφισβήτητα είναι το πιο φημισμένο (και κολασμένο) της Αθήνας. Το ζαχαροπλαστείο από το 1972 όποτε και πρωτολειτούργησε έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου για το συγκεκριμένο γλυκό -κι όχι άδικα- κάνοντας τους φανατικούς οπαδούς του να καταφτάνουν στη Νέα Φιλοθέη από κάθε γωνιά της Αττικής. Πληροφορίες  Λεωφ. Καποδιστρίου 92, Φιλοθέη Τηλ. 2102755793 Fb page: Ζαχαροπλαστεία Ανδριάς – Προφιτερόλ

Sorolop

sorolop Τι τρώμε: Χειροποίητο τσουρέκι με ζεστή σοκολάτα και αμύγδαλο Οι λάτρεις των ποιοτικών και σπιτικών γλυκών που αγαπάτε το κέντρο, σίγουρα έχετε ακουστά για το Σορολόπ, στα Εξάρχεια. Το πρωτότυπο concept του δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Πρόκειται για ένα ζαχαροπλαστείο διαφορετικό από τα υπόλοιπα, καθώς εδώ θα βρείτε μόνο τρία γλυκά -τσουρέκι, παγωτό, προφιτερόλ- ακολουθεί πιστά μια οικολογική φιλοσοφία (γίνεται εμφανής από τα υλικά που χρησιμοποιεί στις συσκευασίες του) και σερβίρει εξαιρετικό daiquiri. Αυτό που κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό το Σορολόπ είναι το ότι μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να δημιουργήσετε το δικό σας γλυκό. Έτσι, μπορείτε να πάρετε μια φέτα τσουρέκι με σοκολάτα ή παγωτό, ένα παγωτό με ζεστή ή κρύα σοκολάτα και σου με σαντιγί ή χωρίς. Πληροφορίες  Ανδρέα Μεταξά 17, Εξάρχεια Τηλ. 210 3801118 Fb page: Sorolop