Ένα μίνι Denim Festival, μουσικές παραστάσεις και συζήτηση για τέχνη, φαγητό και επιχειρηματικότητα περιλαμβάνουν οι σημερινές προτάσεις του οδηγού οικονομικής διασκέδασης.

Η ομάδα του περιοδικού Οzon Raw παρουσιάζει την εκδήλωση σημείο αναφοράς στη denim κουλτούρα και αισθητική, Denim Dreams.

Στην εκδήλωση, η οποία έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ένα μίνι Denim Festival, θα συμμετέχουν οι μεγαλύτερες denim εταιρίες που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Οι εταιρίες αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν κομμάτια των F/W 2011-2012 συλλογών τους, μέσα από έκθεση φωτογραφίας, live models performance και προβολές των καλύτερων denim fashion films της σεζόν, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με party και live Dj set.

Επιπλέον, μέσα από την έκθεση Denim Dreams 4 θα παρουσιαστεί η νέα περιορισμένης έκδοσης φιάλη της Absolut, Absolut «Mode», μια φιάλη που μας γυρίζει πίσω στην τέχνη της μόδας με μία καμπάνια εμπνευσμένη από τις διαχρονικές φωτογραφίσεις μόδας των θρυλικών φωτογράφων Irving Penn και Richard Avedon και των πειραματικών ταινιών του Erwin Blumenfeld.

Που: Beton 7, Πύδνας 7, Βοτανικός, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός) * τηλ. 210 7512625
Πόσο: είσοδος ελεύθερη
Πότε: 20:30

Οι Music Soup στο Dizzy Miles Jazz Club
Οι Music Soup παρουσιάζουν «the dance-party project» με πολύ κέφι, τρέλα και αυτοσχεδιασμό.

Ένα πάρτι που θυμίζει εκείνα που γινόντουσαν παλιά στα σπίτια. Εκείνα τα πάρτι που τα παιδιά έδιωχναν τους γονείς από το σπίτι, κάποιος έφερνε δίσκους, άλλος ποτό, τρίτος φίλους.

Τι θα ακούγαμε σήμερα σε ένα τέτοιο πάρτι; Τι θα μας σήκωνε από την καρέκλα; Τι θα μας έκανε να πάμε λίγο πίσω στο χρόνο σε αρκετά πιο ξένοιαστα χρόνια;

Πώς ακούγονται άραγε οι Doors, Beatles, Robben Ford, Stevie Wonder,Eumir Deodato μαζί με Horace Silver, Herbie Hancock, Stanley Turrentine, Nina Simone, Diana Krall;

Οι Music Soup είναι οι: Ευγενία Καρλαύτη – vox/keys
Νέστορας Δημόπουλος – guitar
Σταμάτης Σταματάκης – bass
Γιώργος Καρλής – drums

Που: Dizzy Miles Jazz Club, Ευτυχίδου και Αθανασίας 4 (δίπλα στο άλσος Παγκρατίου), Παγκράτι
Πόσο: 6 ευρώ
Πότε: 21:00

Οι Black Coffee στο Lazy Club
Οι Black Coffee δημιουργήθηκαν από την ανάγκη τεσσάρων μουσικών να εξωτερικεύσουν την αγάπη τους για την jazz μουσική, με τρόπο απλό και δεκτικό από το κοινό, με σκοπό να επικοινωνήσουν και να νοιώσουν τη χαρά και τη δύναμη αυτής της συνεύρεσης.

Ντέπη Σακελλαρίου – φωνή
Βαλεντίνος Ντούλιας – κιθάρα
Μάκης Μπουκάλης – μπάσο
Χρήστος Ασωνίτης – ντραμς

Που: Lazy Club, Λεωφ. Πεντέλης 1
Πόσο: 10 ευρώ
Πότε: 22:30

Στη Θεσσαλονίκη:

Μετά τη δυναμική έναρξή του τον περασμένο μήνα, το Open Coffee Θεσσαλονίκης «μετακομίζει» προσωρινά στους χώρους της 15ης Biennale Νέων Μεσογείου. Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 19:30 μαζευόμαστε στην Αποθήκη 8 στο Λιμάνι για να μιλήσουμε για τέχνη, φαγητό και επιχειρηματικότητα.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια σειρά παρουσιάσεων από ανθρώπους για τους οποίους η «τέχνη αποτελεί επάγγελμα»:

• Διεθνής ματιά, στην εγχώρια τέχνη: Ο Νίκος Βερβερίδης, εκδότης του http://www.elculture.gr μας παρουσιάζει έναν δικτυακό τόπο με αντικείμενο την εγχώρια τέχνη και στόχευση στην προώθησή της έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.

• Rebranding our legacy: Ή αλλιώς τι προκύπτει από τον συνδυασμό παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, ποιότητας και αισθητικής. Ο Θωμάς Δούζης μας αναλύει πως το φαγητό συναντά την «τέχνη» στην http://ergonproducts.gr.

• Ιστορίες δημιουργίας: Ο Μάριος Σπύρογλου μοιράζεται μαζί μας τις video ιστορίες της http://www.hellokinetik.com/ και μας οδηγεί από τον φανταστικό κόσμο του δημιουργού, στην ωμή πραγματικότητα του επαγγελματία.

• «Στροφή» στην εξωστρέφεια: Η Beetroot (http://www.beetroot.gr/), ιθύνων νους του λογότυπου του Thessaloniki 2014 European Youth Capital και πρόσφατα αναγνωρισμένη ως «Agency of the year 2011» από τη διοργάνωση «red dot: communication design awards» μας μιλά για την ανάγκη εξωστρέφους πολιτικής στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο και μας εισάγει στον χώρο του επαγγελματικού design.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο.