Η Ορχήστρα των Χρωμάτων σε έργα νέων Ελλήνων δημιουργών αποτελεί την τέταρτη δράση του Κύκλου για το Ελληνικό Τραγούδι, που παρουσιάζεται τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Στο πλαίσιο του κύκλου αυτού, αναδείχθηκε από σκηνής το έργο συνθετών, συγγραφέων, σκηνοθετών και ηθοποιών που παρέμενε στο σκοτάδι ή, έστω, στο ημίφως και που εύστοχα ονομάστηκε «Ο Άγνωστος Ελληνισμός», όπως είναι και το όνομα του Κύκλου.

Με τη συναυλία αυτή της Ορχήστρας των Χρωμάτων παρουσιάζονται τρεις νέοι Έλληνες συνθέτες, με σημαντικό έργο τόσο στην ορχηστρική μουσική όσο και στα τραγούδια. Οι Χαράλαμπος Γωγιός, Νίκος Πλατύραχος και Τάσος Ρωσόπουλος είναι τρεις από τους πολλούς σημαντικούς νέους συνθέτες που αξίζει να παίξουν ένα ζωηρό ρόλο στη μουσική μας σκηνή. Το έργο τους είναι μια απάντηση στην απαισιόδοξη σκέψη ότι δεν υπάρχει νέο αίμα στην ελληνική σύνθεση.

Κρατώντας τους δεσμούς με το ζωντανό κύτταρο του ελληνικού πολιτισμού που λέγεται τραγούδι, οι τρεις αυτοί νέοι συνθέτες οδηγούνται από και οδηγούν σε ένα νέο, κάποιες φορές πιο σύνθετο, ωστόσο πάντα ελληνικό ήχο.

Η συναυλία αυτή εντάσσεται στον Κύκλο Ελληνικού Τραγουδιού με τίτλο Ο Άγνωστος Ελληνισμός, που αποτελεί ιδέα του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο Κύκλος αυτός αποτελεί πρόταση του Ελληνικού Σχεδίου, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που ιδρύθηκε από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου με στόχο τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Ο Κύκλος αποτελεί μια συστράτευση δημιουργών και διανοητών με επικεφαλής τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη.