Κυκλοφόρησε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑ, ένα μοναδικό επιστημονικό σύγγραμμα με τίτλο «Εισαγωγή στη Χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

Πρόκειται για μια διεπιστημονική αναλυτική εργασία από τους Καθηγητές Θεόδωρο Πανάγο στο ΔΙΠΑΕ και Δήμητρας Βαγιωνά στο ΑΠΘ. Συνεισέφεραν με εξαιρετικώς σημαντικά θέματα ο Καθηγητής στο ΔΙΠΑΕ και Μέλος της ΡΑΑΕΥ κ. Κομνηνός Κόμνιος και η δικηγόρος κ. Βασιλική Σπηλιοπούλου.

Το πόνημα προσφέρει στον αναγνώστη ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αναφοράς και ανάλυσης του Χωροταξικού για τις ΑΠΕ, με μοναδικό και για πρώτη φορά συνδυασμό νομικής και τεχνοκρατικής
διαπραγμάτευσης και ανάλυσης. Παρατίθενται, μεταξύ άλλων, μέθοδοι πολυκριτηριακής ανάλυσης στην λήψη αποφάσεων, η ΣΕΠΕ, η ΣΜΠΕ, η ΜΠΕ, τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, καθώς και σημαντικά νομικά ζητήματα.

Κατά την ροή του συγγράμματος, ακολουθούνται οι διατάξεις του Χωροταξικού και μετά από κάθε
αναφορά ακολουθεί μια εμπλουτισμένη ανάλυση τόσο σε νομικό όσο και τεχνικό- περιβαλλοντικό επίπεδο. Ιδιαίτερη σημασία δίδεται σε μια πληθώρα νομολογίας του ΣτΕ για κάθε τεχνολογία, πράγμα που δίνει στον αναγνώστη την ευκαιρία να εξετάζει την σκέψη του Ακυρωτικού Δικαστή επί διαφόρων ζητημάτων, εξαιρετικώς σημαντική για Δικηγόρους, Μηχανικούς Περιβάλλοντος-μελετητές, Δημόσια
Διοίκηση και επενδυτές, χωρίς να αποκλείεται και η μελέτη από φοιτητές. Το πόνημα προλογίζει ο Καθηγητής Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Σπύρος Βλαχόπουλος.