ATHENS URBAN VIEW

Μία μέρα στην Αθήνα μέσα από τον φακό του


Επιμέλεια:   Αλέξανδρος Ζέρβας

Η Αθήνα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη η οποία όμως έχει καταφέρει να κρατήσει τη δική της μοναδική ταυτότητα. Συνδυάζει αρμονικά το παλιό με το νέο, καθώς τα αρχαία μνημεία της στέκονται περήφανα δίπλα στα σύγχρονα κτίρια και οι πολυπολιτισμικές γειτονιές της ζωντανεύουν από διαφορετικές κουλτούρες και παραδόσεις. Ωστόσο, όταν ζεις καθημερινά σε μία πόλη, η ρουτίνα και οι γρήγοροι ρυθμοί μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα πεζή, παραβλέποντας την κρυμμένη ομορφιά της. Κάπου κάπου, πρέπει απλά να σταματήσεις, να πάρεις μια ανάσα και να εστιάσεις σε όλα αυτά που άλλες φορές σου περνούν αδιάφορα.

streetShot

Αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε μία απλή μέρα, όταν πήραμε στα χέρια μας το HUAWEI Pura 70 Pro και αποφασίσαμε να φωτογραφίσουμε ό,τι περνούσε από μπροστά μας. Πόσο διαφορετική μπορεί να είναι μια ημέρα, όταν αποφασίζεις να δεις την πόλη με μια νέα ματιά; Η απάντηση είναι: πολύ! Η πρωτοβουλία μας μετατράπηκε σε μια αναζωογονητική εμπειρία, που μας βοήθησε να ανακαλύψουμε ξανά την ομορφιά της Αθήνας και να δούμε τη ζωή της πόλης με μία νέα, πιο καθαρή μάτια, ενισχυμένη φυσικά από τις τεχνολογικές καινοτομίες του νέου smartphone της HUAWEI.

face hand

Ξεκινάμε το πρωί, παρατηρώντας τον κόσμο που είναι απασχολημένος καθώς πηγαίνει στη δουλειά του. Οι κάτοικοι της πόλης ξεκινούν την ημέρα τους, και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι δρόμοι σφύζουν από ζωή. Πρόσωπα κυρίως αγουροξυπνημένα μπαίνουν και βγαίνουν από τις πόρτες του μετρό και του ηλεκτρικού για να πάνε στις υποχρέωσες του. Άλλοι είναι απασχολημένοι στα κινητά τους, άλλοι χαμένοι στις σκέψεις του, ενώ υπάρχουν και αυτοί που έχουν όρεξη για κουβέντα με τον διπλανό τους.

Ακόμη, όμως και στο πιο γκρίζο πρωινό θα βρεθεί μία ευχάριστη και φωτεινή νότα, αρκεί να εστιάσεις την προσοχή σου πάνω της.

Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 4 Image 4
kaltses_1 kaltses
laiki

Καθώς περιπλανιόμαστε στις γειτονιές και τα στενά σοκάκια της Αθήνας, ανακαλύπτουμε μια λαϊκή αγορά. Οι φωνές των μικροπωλητών και η φασαρία της αγοράς δημιουργούν μια ζωντανή και πολύχρωμη εικόνα, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το μουντό σκηνικό στα ΜΜΜ.

laiki_zoomed

Η φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου καταγράφει με ακρίβεια τις υφές και τα χρώματα, αποτυπώνοντας την αυθεντική γοητεία της παλιάς αλλά και μοντέρνας Αθήνας. Παλιές κατασκευές συνδυάζονται με νέα γυάλινα κτίρια και τοιχογραφίες σε ψηλούς τοίχους. Το ζουμ μας επιτρέπει να δούμε τη λεπτομέρεια σε κάθε γκράφιτι, σκεπή και γωνία.

graffiti_1 graffiti_2 graffiti_3 graffiti_4
double image zoom

Περπατώντας προς το κέντρο, η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει. Έχουμε μπει πλέον στο καλοκαίρι και αυτό είναι εμφανές από τα πολύχρωμα λουλούδια που έχουν ανθίσει σε κάθε πιθανή γωνία, δίνοντας στο άλλοτε μουντό αστικό σκηνικό μία ανοιξιάτικη πινελιά. Αμέτρητες ευκαιρίες για φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει ο καθένας, διότι το HUAWEI Pura 70 Pro όχι μόνο αποτυπώνει με ακρίβεια την κάθε λεπτομέρεια, αλλά διαθέτει έξυπνο λογισμικό που είναι σε θέση να αναγνωρίζει το τι θέλεις να φωτογραφίσεις. Έτσι προσαρμόζει τις λειτουργίες της φωτογραφικής στις πιο κατάλληλες συνθήκες και μετατρέπει τον καθένα από εμάς σε επαγγελματία φωτογράφο.

H λειτουργία macro zoom επιτρέπει να φωτογραφίσεις από τόσο κοντά όσο 5 cm γεγονός που μας βοήθησε να βρούμε πανέμορφες εικόνες σαν διαμάντια κρυμμένα σε κοινή θέα!

Φτάνουμε στην καρδιά της πόλης, όπου η σύγχρονη Αθήνα αναπνέει και ζει σε γρήγορους ρυθμούς. Οι άνθρωποι πηγαινοέρχονται, τα αυτοκίνητα διασταυρώνονται και οι ήχοι της πόλης δημιουργούν έναν ζωντανό καμβά.

walk image

Η νύχτα συνεχίζεται και τα μπαράκια και οι ταβέρνες της πόλης είναι γεμάτα ζωή

night_1 night_2 night_3 night_4

Η Αθήνα δεν κοιμάται ποτέ, και το HUAWEI Pura 70 Pro αποδεικνύεται πιστός σύντροφος σε κάθε μας βήμα, αποκαλύπτοντας την ομορφιά και την πολυπλοκότητα της αστικής ζωής με κάθε λήψη. Κάθε ήχος και φως μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για μία καινούργια εμπειρία, αφού καθημερινά πραγματοποιούνται στην Πόλη εκθέσεις, πάρτι και εκδηλώσεις.

Το κλείσιμο της βραδιάς μας βρίσκει με καλή παρέα, πλατύ χαμόγελο και εορταστική διάθεση.

mobile_night

Με το HUAWEI Pura 70 Pro στο χέρι, κάθε βόλτα στην πόλη γίνεται μια μοναδική εμπειρία, μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά την Αθήνα μέσα από μια νέα, πιο καθαρή ματιά

©2024 Newsbeast - All rights reserved