Μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν να έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα, δεύτερο συνεχόμενο, στη Formula 1, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι… παίρνει το πόδι από το γκάζι και η απόδειξη ήρθε στις ΗΠΑ όπου νίκησε ξανά, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει έτσι και τον τίτλο των κατασκευαστών η Red Bull.

Ο Ολλανδός κατάφερε να προσπεράσει τον Σάινθ, ο οποίος είχε την pole position, στην πρώτη στροφή, με τον οδηγό της Ferrari να εγκαταλείπει αμέσως μετά αφού ο Ράσελ τον χτύπησε από πίσω και τον έβγαλε εκτός πίστας… Έτσι, ο Χάμιλτον βρήκε την ευκαιρία να ανέβει στη 2η θέση και ο Στρολ στην 3η. Ο τελευταίος, όμως, δεν χάρηκε για πολύ, αφού οι Ράσελ και Πέρεζ δεν άργησαν να τον προσπεράσουν.

Από εκεί και πέρα, όπως σχεδόν σε κάθε γκραν πρι φέτος, χρειάστηκε κάποια στιγμή να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας και οι αποστάσεις μηδενίστηκαν, με τον Φερστάπεν να είναι στην 1η θέση και ο Χάμιλτον στη 2η. Οι θέσεις των δύο αντιστράφηκαν κάποια στιγμή στον αγώνα, λόγω της εισόδου στο pit stop, με τον Ολλανδό όμως να ανεβάζει συνεχώς ταχύτητα και να κολλάει πίσω από τον Βρετανό, τον οποίο τελικά προσπέρασε.

Ο Χάμιλτον προσπάθησε να αντεπιτεθεί αλλά δεν τα κατάφερε και τελικά συμβιβάστηκε με τη 2η θέση, με τους ανθρώπους της Red Bull να πανηγυρίζουν τη νίκη που τους έδωσε και το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, έπειτα από αυτό των οδηγών.

Τα αποτελέσματα του γκραν πρι των ΗΠΑ…

Τα αποτελέσματα του γκραν πρι της Formula 1 στις ΗΠΑ