Τις πρώτες, όχι και τόσο ρεαλιστικές, πλην όμως ενδεικτικές, φωτογραφίες του νέου Kia Picanto, έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η κορεάτικη εταιρεία αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό το στίγμα των μελλοντικών προθέσεών της.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες-σχέδια του νέου της «μικρού», το οποίο αναμένεται να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2011.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, κατασκευασμένο από λευκό χαρτί και με την «πινελιά» του ευρωπαϊκού σχεδιαστικού τμήματος της Kia (το οποίο έχει ως έδρα του την πόλη της Φρανκφούρτης και επικεφαλής τον Peter Schreyer), που έρχεται από την προσεχή άνοιξη να αντικαταστήσει στις επιμέρους αγορές ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο –σε εμπορικό και όχι μόνο επίπεδο- μοντέλο. Σύμφωνα με τα όσα η ίδια η εταιρεία έχει ήδη αποκαλύψει, το νέο Picanto θα διατίθεται και σε 3θυρες εκδόσεις (εκτός από τις πρακτικότερες 5θυρες) διαθέτοντας το γνώριμο πλέον σχεδιαστικό DNA που γνωρίσαμε στο μεγαλύτερο Venga (βλ. έντονη μάσκα τραπεζοειδούς σχήματος, τονισμένοι θόλοι τροχών κοκ).

Στον τομέα των μηχανικών μερών, και συγκεκριμένα σε ότι αφορά στους κινητήρες, οι ιθύνοντες της Kia αναμένεται να εμπιστευτούν έναν νέο 3κύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα 1.000 κ.εκ., ο οποίος θα αποδίδει περί τους 70 ίππους εξασφαλίζοντας συγχρόνως κορυφαία επίπεδα οικονομίας, καθώς και έναν 4κύλινδρο, με χωρητικότητα 1,2 λίτρων και ισχύ πολύ κοντά στους 80 ίππους. Περισσότερα στοιχεία, τόσο για τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, τις διαστάσεις του αμαξώματος αλλά και τα επίπεδα εξοπλισμού, δεν έχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή καταστεί γνωστά, παρά τις προσπάθειες των εκπροσώπων του Τύπου να… εκμαιεύσουν περισσότερες πληροφορίες από τα χείλη των ανθρώπων της Kia σχετικά με το ποιόν του νέου Picanto.

Πηγή: 4troxoi.gr