Επισήμως παρουσιάστηκε το Atom 3S, το οποίο αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας των Ariel και TMI AutoTech, του αποκλειστικού δηλαδή κατασκευαστή των Ariel στη Β. Αμερική. Περιγράφεται ως η ισχυρότερη εκδοχή του Atom μετά το Atom V8, ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν έχουν υπάρξει πριν στην πλατφόρμα του Αriel Atom 3.

Χρησιμοποιείται ένας turbo κινητήρας βενζίνης 2,4 λτ., ο οποίος προέρχεται από την Honda και αποδίδει 365 ίππους ισχύος και 420 Nm ροπής. Στο Atom 3S τοποθετήθηκε ένα ρυθμιζόμενο από το cockpit σύστημα ευστάθειας, αλλά και 4πίστονες δαγκάνες για όλα τα δισκόφρενα, όπως και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Υπάρχουν τρεις επιλογές για το κιβώτιο μετάδοσης: το κλασικό, ένα με πιο σφιχτές σχέσεις, αλλά και το νέο σειριακό Sadev με έξι σχέσεις. Το τελευταίο προσφέρει +κατά την εταιρεία- γρηγορότερες αλλαγές, χάρη στους μοχλούς (paddles) που βρίσκονται στο τιμόνι. Ο πίνακας οργάνων είναι μια οθόνη LCD που προσφέρει ευανάγνωστες πληροφορίες για τις βασικές λειτουργίες του Atom 3S.

Σύμφωνα με τις Ariel και TMI AutoTech, το Atom 3S κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,9 δλ., ενώ φτάνει από στάση στο ¼ του μιλίου (400 μέτρα) μέσα σε 10,7 δλ. Η τιμή εκκίνησής του είναι 70.800 ευρώ, 20.000 ευρώ περίπου ακριβότερα από το «κανονικό» Atom 3.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το Ariel Atom 3S να γυρνάει στην πίστα Virginia International Raceway…

Πηγή: autotriti.gr