Σε τέτοιο «οίστρο» που βρίσκεται η Aston Martin, το «εικονικό» της μοντέλο αποτελεί πολλά περισσότερα από μία σχεδιαστική σπουδή, καθώς αναμένεται να επηρεάσει supercars που θα παρουσιαστούν στον «offline» κόσμο.

Παρουσιάστηκε «εικονικά» στο Goodwood Festival of Speed η Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo, λίγες μέρες πριν να είναι διαθέσιμη για δωρεάν download στο Gran Turismo 6.

Και αν τα «κανονικά» Aston Martin σας φαίνονται παρόμοια, για το Design Prototype 100 δεν μπορείτε να πείτε, είναι διαφορετικό. Για αυτό δούλεψε μια ομάδα για έξι μήνες και είναι κάτι παραπάνω από σχεδιαστική σπουδή, με τον διευθυντή σχεδίασης κο Marek Reichman να λέει: «θα μπορούσε να επηρεάσει μελλοντικά μοντέλα που θα παρουσιάσουμε στον offline κόσμο».

Οι άνθρωποι της Aston Martin έχουν φανταστεί την DP-100 ως ένα supercar με κινητήρα στη μέση, ένα V12 twin-turbo σύνολο απόδοσης 810 ίππων (597 kW). Διαθέτει τροχούς 20 ιντσών με ελαστικά Michelin, ενώ οι δημιουργοί του δηλώνουν πως κατάφεραν να προσφέρουν υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας, πλήρως λειτουργική ανάρτηση, προηγμένα ηλεκτρονικά και ενεργή αεροδυναμική «active aerodynamics», μια λειτουργία για το παιχνίδι, δωρεάν σε λίγες ημέρες από το Gran Turismo 6.

Πηγή: autotriti.gr