Σύμφωνα με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, σχεδιάζεται η επιστροφή της στο δύσκολο πρωτάθλημα του Dakar το επόμενο έτος με κεντρικό χορηγό τη Red Bull.

Γαλλικό περιοδικό αυτοκίνησης αναφέρει ότι η Peugeot πρόκειται να συμμετάσχει στον δύσκολο αγώνα του Dakar το επόμενο έτος με 2κίνητο αυτοκίνητο και με κεντρικό χορηγό τη Red Bull. Φήμες θέλουν τον πολυπρωταθλητή Sebastien Loeb να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του γαλλικού μοντέλου, ωστόσο οι πιθανότητες αυτές είναι ελάχιστες μιας και ο Γάλλος έχει πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τουρισμού (WTCC) με τη Citroen. Έτσι, η… ζυγαριά γέρνει προς τον Carlos Sainz, ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα 3ετές συμβόλαιο με την Peugeot Sport.

Eπίσης, λόγος γίνεται και για τον Stephane Peterhansel, οδηγός που έχει θριαμβεύσει 11 φορές στο εν λόγω πρωτάθλημα, ο οποίος φέρεται να υπογράφει συμβόλαιο για να καθίσει πίσω από το τιμόνι του γαλλικού μοντέλου. Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν τελικά η Peugeot αγωνιστεί στην Τ1 ή στην Τ2 κατηγορία, αλλά μετά από 25 χρόνια αποχής της, η επίσημη ανακοίνωσή της συμμετοχής της δε θα αργήσει να έρθει.

Πηγή: autotriti.gr