Πάτησε για πρώτη φορά δρόμο το 1963, για να αντικαταστήσει την 356.

Ο λόγος για την όπως κι αν τη δεις μυθική 911, ένα μοντέλο που λατρεύει η Porsche και δεν έχει σταματήσει να βγάζει εδώ και πάνω από μισό αιώνα, χαρίζοντας διάφορες εκδόσεις στην αδιαφιλονίκητη ναυαρχίδα της.

Ως ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα τετράτροχα του πλανήτη, η αυτοκινητοβιομηχανία από τη Στουτγκάρδη δεν σταμάτησε ποτέ να το εκσυγχρονίζει, κρατώντας το διαχρονικά στον προμαχώνα της σπορ αυτοκίνησης.

Έτσι έκανε και πάλι λοιπόν, παρουσιάζοντας προσφάτως την 2021 Porsche 911 Turbo S, με καθένα από αυτά τα στοιχεία να έχει τη δική του θέση τόσο στην ιστορία της Porsche, όσο και της ίδιας της περιπέτειας με τα γρήγορα αυτοκίνητα.

Διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, κουπέ και κάμπριο, η νέα 911 Turbo S έχει έναν νέο boxer 3,8 λίτρων, με διπλά VTG turbochargers και ανασχεδιασμένα τα πάντα.

Το νέο μοτέρ αποδίδει 650 άλογα και κτηνώδη ροπή, βελτιωμένο σε κάθε σημείο σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Κι ενώ η τελική ταχύτητα έμεινε απαράλλακτη στα 330 χλμ/ώρα, το μοντέλο του 2021 έγινε κατά… 0,2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορο στο 0-100 χλμ/ώρα! Πλέον επιταχύνει από στάση ως τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα.

Ελαφρύτερο αμάξωμα και ενεργό αεροδυναμικό σύστημα είναι τα νέα που κομίζει η ταχύτερη 911 όλων των εποχών.

Όσο για το εσωτερικό, συναντάμε δερμάτινο σαλόνι, surround ηχοσύστημα από την Bose, πινελιές από ασήμι και ανθρακόνημα και δύο επιλογές σε χρώματα.

Η τιμή της ξεκινά από τα 203.000 δολάρια (188.000 ευρώ)…