Το Golf TDI BlueMotion παρουσίασε η VW, το οποίο είναι το πιο οικονομικό σε κατανάλωση Golf παραγωγής. To μοντέλο φέρει το γνώριμο 1.6 TDI ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 110 ίππους και καταναλώνει μόλις 3,2 λτ./100 χλμ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το Golf TDI BlueMotion δέχτηκε 15 βελτιώσεις σε αμάξωμα και κινητήρα (σε σχέση με το προηγούμενο) προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό του βρίσκεται ο τρίτης γενιάς 1.6 TDI του γκουπ, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 110 ίππους (αντί 105) και έχει 250 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.500 σ.α.λ.

Παράλληλα, εφοδιάζεται με διάφορα συστήματα εξοικονόμησης καυσίμου, όπως Start-Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, ενώ επίσης διαθέτει ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Φυσικά, το 6άρι κιβώτιο διαθέτει πιο μακριές σχέσεις και άρα μικρότερη τελική σχέση μετάδοσης.

Επιπλέον, έχουν γίνει κάποιες αεροδυναμικές βελτιώσεις που συνοψίζονται στα: μικρότερη απόσταση από το έδαφος (-15 χλστ.), αεροτομή και κλειστή μάσκα στο μπροστινό μέρος με αποτέλεσμα ο αεροδυναμικός συντελεστής να ανέρχεται στο 0.27.

Και αν το νούμερο αυτό σας αφήνει αδιάφορους, τότε τα 3,2 λτ./100 χλμ. της μέσης κατανάλωσης και οι εκπομπές των 85 γρ. CO2/χλμ. που συνεπάγονται μηδενικά τέλη κυκλοφορίας αποκλείεται να μην σας προκαλέσουν το ενδιαφέρον.

Σημειωτέον δε, ότι το νέο μοντέλο θα προσφέρεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού (Trendline και Comfortline), ενώ η τιμή του θα ξεκινά, στη Γερμανία από τα 21.900 ευρώ. Τέλος, μέσα στο 2013 θα υπάρξει και μια station έκδοση.

Πηγή: autotriti.gr