Η MG παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, εκτός από ένα πρωτότυπο SUV μοντέλο και ένα νέο μικρό 5πορτο, το MG3.

Το νέο μοντέλο θα διατίθεται αποκλειστικά σε 5πορτο αμάξωμα και θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη της χρονιάς.

Όσον αφορά στο μηχανολογικό κομμάτι, το MG3 εφοδιάζεται με έναν 4κύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 105 ίππους και συνδυάζεται με ένα 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Το νέο μικρό μοντέλο έχει μήκος 4.015 χλστ., πλάτος 1.728 χλστ. και ύψος στα 1.520 χλστ., ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2.520 χλστ.

Το εσωτερικό του θα μπορεί να διαμορφωθεί αναλόγως με τα γούστα του υποψήφιου αγοραστή, αφού θα διαθέτει αρκετές επιλογές εξατομίκευσης.

Πάνω σε αυτό, ο διευθυντής μάρκετινγκ της MG Αγγλίας, Guy Jones, ανέφερε ότι το νέο MG3 θα βρεθεί αντιμέτωπο στους άμεσους ανταγωνιστές του όπως είναι το ΜΙΝΙ, το Citroen DS3 και το Opel Adam.

Η τιμή του στην αγγλική αγορά θα ξεκινάει από τα περίπου 11.600 ευρώ, ωστόσο περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά θα αποκαλυφθούν από τη βρετανική εταιρεία στους επόμενους μήνες.

Πηγή: autotriti.gr