Εξαιρετική ήταν η επίδοση των Mercedes-Benz Van στη δοκιμασία «Arctic Van Test 2013» με τα Vito και Citan να πρωτεύουν στις κατηγορίες του και το Sprinter να διαπρέπει στους -50 βαθμούς Κελσίου.

Μια από τις πιο επίπονες δοκιμασίες στην οποία μπορεί να υποβληθεί ένα όχημα είναι το «Arctic Test». Στον διαγωνισμό για την κατηγορία των Van που διεξαχθεί στις αρχές του 2013, η Mercedes-Benz ευτύχησε να δει δύο από τους εκπροσώπους της, τα Vito και Citan, να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους.

Mercedes-Benz Citan: Νικητής στην κατηγορία των Vanette

Η πρώτη μόλις συμμετοχή του Citan στο «Arctic Van Test» συνοδεύτηκε από την πρωτιά στην κατηγορία των μικρών Van χάρη σε στοιχεία όπως η πολύ καλή οδική του συμπεριφορά, η άνεση αλλά και η ασφάλεια που προσφέρει στους επιβάτες και το φορτίο του.


Οι δοκιμασίες του Arctic Van Test πραγματοποιήθηκαν στην Φινλανδία και περιλάμβαναν διαδρομές σε αστικό και υπεραστικό οδικό δίκτυο, οδήγηση στον… πάγο κ.ά. Παράλληλα, τα οχήματα που συμμετείχαν βαθμολογήθηκαν για την απόδοση του… κλιματιστικού τους συστήματος.

Παρά το γεγονός ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει Πολικές συνθήκες με θερμοκρασίες έως και -25 βαθμών Κελσίου, το Citan κατάφερε να κυριαρχήσει έναντι του ανταγωνισμού.

Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα που παρουσίασε και ο άλλος εκπρόσωπος της Mercedes-Benz, το Vito Van που επίσης κατάφερε να αντιμετωπίσει χωρίς προβλήματα τις κακουχίες του ευρωπαϊκού βορρά και να ανακηρυχθεί ως το κορυφαίο μοντέλο στην δική του κατηγορία.

Εξαιρετικό το Mercedes-Benz Sprinter παρά τους -50 βαθμούς Κελσίου

Πέραν της πρώτης θέσης στην κατηγορία τους που απέσπασαν τα Citan και Vito, ένας ακόμα εκπρόσωπος της Mercedes-Benz, το Sprinter κατάφερε να διανύσει μια διαδρομή συνολικού μήκους 5.300 χλμ. από το Edmonton (Καναδάς) έως το Anchorage (Αλάσκα).

Η συγκεκριμένη δοκιμασία διοργανώθηκε από μια ομάδα ανεξάρτητων δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου και σε αυτή συμμετείχαν εννέα συνολικά Mercedes-Benz Sprinter.

Κατά τη διάρκεια του απαιτητικού αλλά και επικίνδυνου ταξιδιού, τα οχήματα της Mercedes-Benz αλλά και οι οδηγοί τους χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες που έφτασαν έως και τους -50 βαθμούς Κελσίου, χωρίς ωστόσο το παραμικρό πρόβλημα.

Πηγή: Autotritipro.gr