Στο αμερικάνικο GP oι Dani Pedrosa και Casey Stoner έκαναν ένα νέο ρεκόρ, για χάρη της Repsol Honda. Μετά από 18 χρόνια στο θεσμό, με περισσότερες από 100 νίκες και 9 παγκόσμιους τίτλους, η ιστορία κατέγραψε και το 300ό βάθρο της Honda Repsol στο MotoGP.

Χάρη στην 1η και 3η θέση του Αυστραλού και του Ισπανού αντίστοιχα η ομάδα κατέκτησε ένα σημαντικό ορόσημο στη μεγάλη κατηγορία, με τη βοήθεια των οδηγών της φυσικά. Γενικά τα πλέον επιτυχημένα ντουέτα αναβατών της ομάδας είναι τα αυστραλο-ισπανικά.

Η Repsol -ένας ενεργειακός γίγαντας με έδρα την Ισπανία- και η Honda HRC ξεκίνησαν την συνεργασία τους στις 26 Μαρτίου του 1995. Είχαν εξαρχής στόχο την κορυφή και τα κατάφεραν αμέσως, αφού ο Doohan κέρδισε τον πρώτο του αγώνα με τα γνωστά χρώματα της Repsol πάνω στο NSR500. Αυτή ήταν η πρώτη από τις 35 νίκες του Αυστραλού με τη Repsol.

Η ιστορική συνεργασία συνεχίστηκε, αποφέροντας μέχρι σήμερα 9 τίτλους, τους τέσσερις με το Mick Doohan, δύο με το Valentino Rossi, έναν με τον Álex Crivillé, έναν με το Nicky Hayden και έναν ακόμα πέρυσι, με το Stoner. Πρόσφατα η ομάδα ξεπέρασε τις 100 νίκες (Casey Stoner, Aragon, Σεπτέμβριος 2011, Ισπανία) στο θεσμό και τώρα τα 300 βάθρα…

Με την ομάδα έχουν οδηγήσει οι καλύτεροι αναβάτες, αλλά ποιος τελικά έχει τα περισσότερα βάθρα; Λοιπόν, αυτός είναι ο Dani Pedrosa. Έχει ανέβει 65 φορές σε κάποιο από τα τρία σκαλιά των νικητών.

Από αυτές τις φορές, οι 16 ήταν στο πρώτο, οι 26 στο δεύτερο και οι 23 στο τρίτο. Και το σερί του προφανώς θα συνεχιστεί, αφού ο Dani έχει ακόμα αρκετά χρόνια επιτυχιών μπροστά του και έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα.

Με λιγότερες από 2 σεζόν ολοκληρωμένες, ο Stoner έχει ήδη 23 βάθρα με την Repsol HRC Honda, τα οποία αναλύονται σε 14 νίκες, 2 δεύτερες θέσεις και 7 τρίτες.

Μαζί, Stoner και Pedrosa αποτελούν το ισχυρότερο δίδυμο στη μεγάλη κατηγορία, όπως πριν 14 χρόνια ήταν οι Doohan και Crville, κατά σύμπτωση και τότε πάλι ένας Αυστραλός με έναν Ισπανό!

Η πίστα όπου η ομάδα έχει γνωρίσει τις περισσότερες επιτυχίες είναι το Jerez της Ισπανίας όπου οδηγοί της έχουν ανέβει 24 θέσεις φορές βάθρο και έχουν αποσπάσει 8 νίκες. Ακολουθούν το Mugello και το Assen, με 20 και 7 αντίστοιχα.