Η ανακοίνωση έγινε επίσημα με μια μεγάλη γιορτή στα κεντρικά γραφεία της Yamaha Factory Racing, στο Gerno di Lesmo. Την ειδική έκδοση TMAX 530 παρουσίασαν οι Ben Spies και ο ποδηλάτης Enrico Battaglin. Το μέγα scooter με την κορυφαία οδική συμπεριφορά θα αποτελέσει το επίσημο δίκυκλο της Διοργάνωσης του 95ου Giro d’ Italia, του ποδηλατικού γύρου της Ιταλίας.

Η έκδοση του Yamaha TMAX 530 με την ονομασία «2012 Giro d’Italia Edition» θα είναι βαμμένη με μια ιδιαίτερη τριχρωμία μαύρου/ λευκού / ροζ, σχεδιασμένη ειδικά από την Yamaha για τον αγώνα –όμως μηχανικά δεν διαφέρει σε τίποτα από το στάνταρ μοντέλο.

Η συνεργασία της Yamaha με την Gazzetta dello Sport (την ιταλική εφημερίδα που τυπώνεται σε φύλλα της ίδιας ροζ απόχρωσης και διοργανώνει τον Giro) μπαίνει αισίως στον 4ο χρόνο της, είναι όμως η πρώτη φορά που ‘συμμετέχει’ στη διοργάνωση το TMAX 530. Καθήκον των 30 Τmax «2012 Giro d’Italia» είναι η παρακολούθηση της εξέλιξης των 21 ετάπ ή «ειδικών διαδρομών» και η ταχεία υποστήριξη και εξυπηρέτηση της διοργάνωσης.

Ο Γύρος ξεκινά με μια χρονομετρημένη διαδρομή στην πόλη Herning της Δανίας, στις 5 Μαΐου, και τερματίζει στο Μιλάνο στις 27 Μαΐου, με μία ακόμα χρονομετρημένη δοκιμή.
Όμως το TMAX 530 θα αναλάβει καθήκοντα αρκετά πιο νωρίς.

Στις 26 Απριλίου τα μέλη της τοπικής Λέσχης ASD TMAX Club –που βέβαια πατρονάρεται από την Yamaha- διοργανώνουν έναν δικό τους «Γύρο», για φανατικούς TMAX από όλη την Ιταλία.

Η κομπανία θα καλύψει σχεδόν όλη τη διαδρομή του αγώνα κινούμενη αντίστροφα, δηλαδή ξεκινώντας από το Gerno di Lesmo και τερματίζοντας στην Δανία, προκειμένου να προωθηθεί σε όλη την Ευρώπη η συνεργασία Yamaha και «Giro» αλλά βέβαια και το TMAX 530.