Ο πιλότος της Ferrari και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2005-2006) μιλώντας γενικότερα για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αναφέρθηκε και στον Vettel, με τα καλύτερα λόγια: «O Sebastian έχει χαρακτηριστικά μεγάλου πρωταθλητή και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο του ασκούν τόση κριτική, σαν να μην είναι ένας πραγματικός αγωνιστής. Έχει το καλύτερο αυτοκίνητο, ξεκινά από την pole-position, αλλά είναι και ταχύτατος στον αγώνα. Είναι σε θέση να πάρει τα περισσότερα από το μονοθέσιό του και σε κάθε Grand Prix το κάνει αυτό πολύ καλά. Ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, αγωνίζεται για τη νίκη».

Ο Sebastian Vettel, φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος οδηγών, έχει κερδίσει μέχρι στιγμής επτά αγώνες, ξεκινώντας έξι φορές από την pole-position.

O Fernando εξέφρασε επίσης το θαυμασμό του για τον επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, τον Adrian Newey, εκφράζοντας αστειευόμενος την ευχή αυτός να έρθει στη Ferrari και ο Ισπανός να οδηγήσει ένα από τα αυτοκίνητά του.

«Είναι απαραίτητο για μένα. Δε θα σταματήσω την καριέρα μου αν δεν πάρω το πρωτάθλημα με τη Ferrari. Αν αυτό δε γίνει μέχρι το 2016, θα μείνω στη Formula 1 ως το 2021 και θα συμπληρώσω κι εγώ 20 χρόνια στα Grand Prix, όπως ο Michael Schumacher».

Πηγή: 4troxoi.gr