Το εξωτικό μοντέλο που παρουσιάστηκε πριν δύο μήνες στην εκδήλωση πολυτελών αυτοκινήτων «Villa d’ Este Concorso d’ Eleganza», φαίνεται πως θα πάρει το πράσινο φως για την κατασκευή του. Η Aston Martin V12 Zagato ξεκίνησε με τον 24ωρο αγώνα του Nurburgring αλλά όλα δείχνουν ότι θα τη δούμε και στο δρόμο!

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν στον ευρωπαϊκό τύπο οι άνθρωποι της εταιρείας φαίνονται να δηλώνουν ότι: «μόνο περιορισμένος αριθμός οχημάτων δρόμου θα κατασκευαστεί», πράγμα που δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση! Εάν και εφόσον αυτό γίνει πραγματικότητα, η Aston Martin V12 Zagato θα τοποθετηθεί μεταξύ των DBS και της ακόμη πιο εξωτικής One-77!

Να θυμίσουμε ότι το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε με αφορμή τα 50 χρόνια από την παρουσίαση της ιστορικής DB4GT Zagato, και πάντα σε συνεργασία με το γνωστό ιταλικό σχεδιαστικό οίκο. Το αλουμινένιο χειροποίητο αμάξωμα της Aston Martin V12 Zagato κινείται από 12κύλινδρο μοτέρ, χωρητικότητας 6,0 λίτρων, και απόδοσης 517 ίππων και 570 Nm ροπής.


Η εξωτική Aston Martin V12 Zagato.


Η σχεδίαση είναι χαρακτηριστική του οίκου Zagato, ειδικά στο πίσω μέρος με την ανάγλυφη οροφή και τα στρογγυλά φανάρια.