Το Kia Stinger θεωρείται ένα από τα ωραιότερα μοντέλα της νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας, παρότι διακόπηκε η παραγωγή του και τώρα η εταιρεία σκέφτεται να το επαναφέρει, αλλά ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Δημοσίευμα του CARBUZZ αναπαρήγαγε πληροφορίες του Autocar με βάση τις οποίες η ιδέα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους μελλοντικούς στόχους. «Αυτό το είδος μοντέλου βρίσκεται υπό μελέτη», είπε ο πρόεδρος της Kia, Ho-sung Song.

Εντούτοις, η μητρική εταιρεία, Hyundai Motor Company, φέρεται να αποτελεί το βασικό εμπόδιο για να ληφθεί η τελική απόφαση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Stinger χρειάζεται νέα πλατφόρμα για να κυκλοφορήσει ως EV, αλλά η Hyundai κρατάει σχεδόν πάντα για τον εαυτό της τα καλύτερα μοντέλα.

Ως επικρατέστερη πλατφόρμα φέρεται να είναι η E-GMP, στην οποία βασίζεται το Kia EV6, το SUV EV9 και η σειρά Ioniq της Hyundai, η οποία περιλαμβάνει και το Ioniq 5 N.

Ο πρόεδρος της Kia απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, ανέφερε ότι η αντικατάσταση του Picanto (ένα μικροσκοπικό αυτοκίνητο πόλης) ήταν ο «επόμενος στόχος» για τη μείωση του κόστους των EV. Η Kia θα ήθελε ένας ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Picanto να έχει τιμή κάτω από 20.000 ευρώ, αλλά αυτό δεν θα ήταν εφικτό μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Σημειώνεται, πως όταν διακόπηκε η παραγωγή του Stinger, το αυτοκίνητο ήταν διαθέσιμο είτε με τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 300 ίππων είτε με V6 twin-turbo 365 ίππων στο μοντέλο GT. Μάλιστα, αυτοί οι αριθμοί ήταν ανταγωνιστικοί ακόμα και με μια BMW 4 Series Gran Coupe με πολύ χαμηλότερο κόστος, ωστόσο σήμερα θα ήταν λιγότερο εντυπωσιακοί για ένα βαρύ EV.