Η Honda αποφάσισε να λανσάρει στην Ευρώπη μετά από δύο δεκαετίες το Prelude, που σιγά-σιγά θα μπει στη διαδικασία παραγωγής για να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Στο Goodwood Festival of Speed που πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση, σηματοδοτώντας την επιστροφή μετά το 2001.

«Το Prelude δεν σηματοδοτεί μόνο το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στη συνεχώς εξελισσόμενη υβριδική ιστορία μας, αλλά είναι επίσης το προϊόν 25 ετών πρωτοποριακής υβριδικής έρευνας και ανάπτυξης», δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός της Honda Tomoyuki Yamagami.

Οι λάτρεις της εταιρείας θα μπορούν, να επιλέξουν το Civic Type R, ενώ στη Βρετανία μπορούν να κατατεθούν ήδη σχετικές παραγγελίες, έγραψε το CARBUZZ, προσθέτοντας ότι είναι αβέβαιο αν κυκλοφορήσει στην Αμερική.

Επίσης, στο φεστιβάλ θα παρουσιαστεί και το e:NY1, ένα crossover ουσιαστικά της ηλεκτρικής έκδοσης του ευρωπαϊκού HR-V, που θα διατίθεται με 201 ίππους και 229 lb-ft ροπής.

Επιπλέον, με αφορμή τα 60 χρόνια από το ντεμπούτο της Honda στη Formula 1, η εταιρεία θα παρουσιάσει και το αγωνιστικό RA272 F1 ένα όχημα που υπήρξε πρωτοποριακό στον μηχανοκίνητο αθλητισμό όταν εμφανίστηκε το 1965.

Μάλιστα, στο Goodwood Festival of Speed θα πραγματοποιηθούν δύο θεαματικές δοκιμές του συγκεκριμένου μοντέλου από τους οδηγούς Hikaru Miyagi και Yuki Tsunoda.