Η αναστολή της παραγωγής των ευρωπαϊκών εκδόσεων του Rio περίπου ενάμιση με δύο χρόνια πριν, σηματοδότησε και την ουσιαστική απουσία της Kia από τη μικρή κατηγορία, τουλάχιστον μέχρι την έλευση του Venga πέρσι. Με δεδομένο όμως, πως σε όλο τον κόσμο οι οδηγοί αναζητούν πλέον όλο και περισσότερο κόμπακτ διαστάσεων αυτοκίνητα, η Kia δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά επένδυσε σε ένα εντελώς νέο μοντέλο προκειμένου να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί ή ακόμα και να πρωταγωνιστήσει.

Άλλωστε, με δεδομένο ότι το προηγούμενο Rio ήταν ένα αρκετά ολοκληρωμένο μικρό, ασφαλές στο δρόμο, άνετο και με καλούς για τα δεδομένα της κατηγορίας χώρους, από τη καινούρια 3η γενιά του μπορούμε να περιμένουμε μόνο καλά πράγματα.

Δοκιμάζεται ήδη στη Γερμανία

Είναι επιβεβαιωμένο πως το νέο Rio δοκιμάζεται ήδη εντατικά στη Γερμανία από τα στελέχη της Kia και σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο για παραγωγή. Αυτό μαρτυρά πως το νέο μικρό της Κia εξελίσσεται από τον ευρωπαϊκό τομέα της φίρμας, στοχεύοντας πάντα στο να καλύψει όσο τον δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες των οδηγών στη Γηραιά Ήπειρο.

Η πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί το νέο Rio προέρχεται από τους κύκλους του ομίλου Hyundai – Kia για τη μικρή κατηγορία. Εκπλήξεις σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάρτηση του μοντέλου δεν αναμένουμε. Έτσι, εκτιμούμε πως θα δούμε τις κλασσικές λύσεις του ημιάκαμπτου άξονα πίσω και των γονάτων ΜακΦέρσον στους εμπρός τροχούς. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μηχανικά σύνολα του νέου Kia Rio, οι πληροφορίες που το συνοδεύουν δεν είναι ακόμη σαφείς. Πάντως, εκτός απροόπτου, η Kia θα ακολουθήσει τον μέσο όρο της κατηγορίας, επενδύοντας σε κινητήρες βενζίνης 1,2 και 1,4 λίτρων, με ιπποδύναμη από 78 έως και 100 ίππους αντίστοιχα. Δεν αποκλείεται όμως να δούμε και μοτέρ με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού. Επιπλέον, η γκάμα του νέου Rio πιθανόν να διαθέτει και κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων, τουλάχιστον για κάποιες αγορές.

Ελκυστικό και αρκετά μοντέρνο σχεδιαστικά

Το νέο Rio ενσωματώνει όλα τα στοιχεία της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας της Kia, όπως τη γνωρίσαμε στο ανανεωμένο Cee´d, στο νέο Sportage αλλά και στο Venga. Στην κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα του μοντέλου που σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα, παρατηρούμε πως έντονο στοιχείο αποτελεί η μάσκα με το τονισμένο χρωμιομένο πλαίσιο και τους μικρούς “κυψελοειδείς” σχηματισμούς που τη συνθέτουν. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δύο διακριτικά “νεύρα” που διατρέχουν το καπό μέχρι και το κέντρο του προφυλακτήρα, ενώ σπορτίφ ύφος προσθέτει η μαύρη επιφάνεια-εισαγωγή αέρα στη βάση του προφυλακτήρα, που επιπλέον φιλοξενεί και τους κάθετα τοποθετημένους προβολείς ομίχλης. Στο πλάι, το μικρό μοντέλο δείχνει αρκετά πιο ουδέτερο σχεδιαστικά. Συνολικά, οι άνθρωποι της Kia φαίνεται πως επενδύουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο, αρκούντως ελκυστικό σχεδιαστικά και πάνω από όλα πολύ μοντέρνο.

Πηγή: autotriti.gr