Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, με χιλιάδες Ιταλούς να δίνουν το «παρών» για να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο που άλλαξε την πολιτική και όχι μόνο ζωή της χώρας.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου, ο οποίος αν και έχει χωρητικότητα 5.000 ατόμων, επιτράπηκε η είσοδος μόνο σε 2.300 ανθρώπους για λόγους ασφαλείας. Ελεύθεροι σκοπευτές, στρατιώτες και αστυνομικοί βρίσκονταν στους δρόμους, ενώ το παρών έδωσαν και πολλοί πολιτικοί, ακόμη και από άλλες χώρες.

Η τελετή προβλήθηκε από δύο τεράστιες γιγαντοοθόνες, ενώ στο φέρετρο τοποθετήθηκαν άσπρα και κόκκινα τριαντάφυλλα, κάτι που ήταν η τελευταία επιθυμία του «Καβαλιέρε».

Η οικογένεια του ήταν εμφανώς συγκινημένη, ενώ μεταξύ άλλων στην κηδεία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Τζόρτζια Μελόνι με όλο το υπουργικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς Έλι Σλάιν.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press από την κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι: