Ευχετήρια επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ που εορτάζεται στις 4 Ιουλίου, απέστειλε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Στην επιστολή του αυτή, ο κ. Ιβάνοφ, εκφράζει τον αταλάντευτο προσανατολισμό της χώρας του για την ανάπτυξη παραδοσιακής φιλίας με τις ΗΠΑ και ευχαριστεί για την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ σχετικά με την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Επιθυμώ να γνωρίζετε ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά και με εποικοδομητική διάθεση στη διαδικασία για να επιτευχθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, με το νότιο γείτονά μας, την Ελλάδα. Ουσιαστικά, αυτό αποτελεί το μόνο εμπόδιο στον δρόμο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσής μας. Περιμένουμε ότι η σθεναρή υποστήριξή σας θα συνεχιστεί κατά την προσεχή περίοδο, προκειμένου η Δημοκρατία της Μακεδονίας να λάβει τη θέση που της αξίζει στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον όλων», καταλήγει ο κ. Ιβάνοφ στην επιστολή του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ.