Ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει κριθεί ένοχος από δικαστήριο της Τουρκίας για εξύβριση κατά δημοσίων υπαλλήλων, ενώ στο διαδίκτυο διέρρευσε βίντεο με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης να μαθαίνει το νέο από συνεργάτη του.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Ιμάμογλου που καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 7 μήνες φυλάκισης, για εξύβριση κατά δημοσίων υπαλλήλων, είχε τον εξής διάλογο με έναν συνεργάτη του:

Συνεργάτης: 2 χρόνια 7 μήνες 15 ημέρες

Ιμάμογλου: Το ανακοίνωσε;

Συνεργάτης: Mάλιστα

«Μια χούφτα ανθρώπων δεν μπορούν να πάρουν την εξουσία που δίνει ο λαός. Ο αγώνας μας ξεκινά πιο δυνατά, με την άδεια του Αλλάχ», λέει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ενώ στην αίθουσα που βρίσκεται, διακρίνεται και η ηγέτιδα του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ.

Σημειώνεται, πως ο εισαγγελέας Φουρκάν Οκουντάν ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση για την ποινή που, την οποία «βρήκε λίγη», ενώ χιλιάδες Τούρκοι διαδήλωσαν κατά της καταδίκης του και την απαγόρευση πολιτικής δραστηριότητας που του επιβλήθηκε, με επικρίσεις κατά της κυβέρνησης έξι μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να αποτελέσουν μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές προκλήσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.