Διχασμένη είναι μια σχολική κοινότητα στον Καναδά, γιατί ένας τρανς καθηγήτης εμφανίζεται στο σχολείο με ένα τεράστιο ψεύτικο στήθος, με ορισμένα άτομα να υποστηρίζουν την επιλογή του, ενώ άλλα θεωρούν πως το κάνει επίτηδες, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την διαφορετικότητα.

Σύμφωνα με την nypost.com, ο συγκεκριμένος δάσκαλος διδάσκει στο Λύκειο Halton District School Board που βρίσκεται στη περιοχή Oakville, περίπου 20 μίλια έξω από το Τορόντο. Αρχικά, η υπόθεση έγινε γνωστή, όταν κυκλοφόρησε το διαδίκτυο ένα βίντεο, που έδειχνε τον καθηγητή να χειρίζεται ένα πριόνι κοπής στην τάξη, ενώ φορούσε στενό μαύρο σορτς και είχε στήθος σαν μπαλόνι, που είχε κρεμάσει και φαινόντουσαν οι θηλές.

Έκτοτε, κι άλλα βίντεο αλλά και φωτογραφίες ξεκίνησαν να κυκλοφορούν από τους μαθητές, με αποτέλεσμα να δημιουργούν διαμαρτυρίες. Μάλιστα, ορισμένοι μαθητές δεν πηγαίνουν επίτηδες στα μαθήματα του καθηγητή και ζητούν να αλλάξει αμέσως.

Ο καθηγητής που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις

Το σχολείο όμως, υποστηρίζει τον δάσκαλο -ο οποίος από πέρυσι ξεκίνησε να ντύνεται ως γυναίκα, αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως άντρας– και έλαβε μέτρα για να συνεχίσει να διδάσκει, ενώ άλλαξε τμήμα στους μαθητές που είχαν τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες.

«Γνωρίζω ότι υπήρξαν τηλεφωνήματα στο σχολείο που δεν ήταν και τα πιο ευχάριστα», είπε χαρακτηριστικά ο Margo Shuttleworth, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής. Ταυτόχρονα, σημείωσε πως «δημιουργήθηκε ένα σχέδιο ασφάλειας» για τον δάσκαλο, ώστε να «βεβαιωθεί ότι προστατεύεται» και να μπορεί να συνεχίσει να ηγείται των τάξεων εν μέσω των διαμαρτυριών,.

Η προστασία των «δικαιωμάτων των φύλων» είναι «η στάση που ακολουθεί η σχολική επιτροπή και στέκονται πίσω από τον δάσκαλο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Είναι κλόουν»

Παρόλα αυτά, δεν βλέπουν όλοι με τον ίδιο τρόπο την συγκεκριμένη κατάσταση, αφού ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο δάσκαλος εκμεταλλεύεται την διαφορετικότητα, προκειμένου να κάνει χαβαλέ

Χαρακτηριστικά, η δικηγόρος για θέματα απασχόλησης Sunira Chaudhry είπε ότι η υποστήριξη μιας τέτοιας αντιεπαγγελματικής ενδυμασίας στην πραγματικότητα «δημιουργεί πρόβλημα» στα δικαιώματα των φύλων.

«Είναι κλόουν», είπε και πρόσθεσε πως «μου φαίνεται σεξιστικό, λόγω της υπερβολικής φύσης αυτών των μαστών με τις θηλές που προεξέχουν. Νομίζω ότι πολλές νεαρές γυναίκες στο σχολείο δεν θα ένιωθαν απλώς άβολα, αλλά θα ένιωθαν χλευασμένες».

Μάλιστα, ο συντάκτης της Toronto Sun, Άντονι Φιούρι, που έγραψε σχετικά με το γεγονός, σημείωσε ότι «αυτό δεν έχει να κάνει με τα δικαιώματα των τρανς… Η ιστορία έχει γίνει viral όχι επειδή ο δάσκαλος προσδιορίζεται ως τρανς. Έχει γίνει viral γιατί όλοι γνωρίζουν ότι είναι εντελώς ακατάλληλο κάποιος να παρουσιάζεται με αυτόν τον τρόπο σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον».