Μια γυναίκα, την οποία δάγκωσε αγριογούρουνο σε παραλία της Γένοβας της Ιταλίας λίγο αφότου είχε φάει μια πίτσα έγινε η τελευταία Ιταλίδα που είχε αυτή την απρόσμενη και καθόλου ευχάριστη στενή συνάντηση με τα συγκεκριμένα ζώα.

Η επίθεση συνέβη στην παραλία Στούρλα, προάστιο της ιταλικής πόλης, όπου η Ροσάνα Πάντοαν Φαλκόνε, 57 ετών, είχε πάει να χαλαρώσει μετά τη δουλειά το βράδυ της Παρασκευής.

«Ήμουν στην παραλία, καθόμουν στην πετσέτα μου», είπε η γυναίκα στη La Repubblica. «Απολάμβανα το αεράκι όταν ένα αγριογούρουνο εμφανίστηκε δίπλα μου: έμεινα ακίνητη – αυτό μας συμβουλεύουν να κάνουμε – αλλά μετά ήρθε καταπάνω μου και δάγκωσε το χέρι μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Rossana Padoan Falcone, η οποία είναι ακτιβίστρια για το Δημοκρατικό κόμμα, είπε ότι είχε μόλις φάει μια πίτσα όταν εμφανίστηκε ο «αρκετά μεγάλος» κάπρος. «Νόμιζα ότι τον τράβηξε η πίτσα και ότι θα προσπαθούσε να ανοίξει το χαρτόκουτο που περιείχε κάποια υπολείμματα», πρόσθεσε. «Αντίθετα, με δάγκωσε».

Είπε ότι άρχισε να ουρλιάζει και ότι ένας λουόμενος έτρεξε να τη βοηθήσει καθώς το χέρι της αιμορραγούσε, ενώ άλλοι, οι περισσότεροι τράπηκαν σε φυγή πανικόβλητοι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου, πέρα από ένα αντιτετανικό εμβόλιο, της χορηγήθηκαν αντιβιοτικά και φάρμακα για τη θεραπεία πιθανής λύσσας.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που αγριογούρουνο εμφανίζεται σε παραλία της Γένοβας – τον Ιούνιο, μια αγέλη τριών προσπάθησε να τσιμπολογήσει ό,τι είχε απομείνει από φαγητά που ήταν απλωμένα σε ένα τραπέζι – πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που δαγκώνουν άνθρωπο.

Μια γυναίκα στη Ρώμη πέρυσι περικυκλώθηκε από ένα κοπάδι αγριογούρουνων σε ένα πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. Της έκλεψαν τα ψώνια αναζητώντας τροφή. Αυτό το επεισόδιο αναζωπύρωσε τότε μια συζήτηση για τον αυξανόμενο αριθμό των ζώων και την παρουσία τους σε πόλεις και στον αστικό κλοιό.

Η Rossana Padoan Falcone δήλωσε ότι η επίθεση που δέχτηκε στην παραλία αποτελεί ένα σαφές σημάδι επιδείνωσης του φαινομένου, τουλάχιστον στη Γένοβα.

«Είναι απαράδεκτο να θέτουμε τους πολίτες σε τέτοιο κίνδυνο», είπε. «Ήμουν σε μια παραλία όπου, δίπλα μου, ήταν ένα ζευγάρι με ένα μωρό σε ένα καρότσι. Κι αν το αγριογούρουνο είχε δαγκώσει το παιδί; Αυτή η παραλία είναι επίσης προσβάσιμη και σε άτομα με ειδικές ανάγκες – γιατί να τα θέσουμε σε κίνδυνο; Πρέπει να επανδρωθεί. Πρέπει οι Αρχές να επιληφθούν και να διαχειριστούν την κατάσταση» κατέληξε κατηγορηματικά.