Οι αμερικανικές αρχές φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στην ταυτότητα του τρομοκράτη που αποκεφάλισε το δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ και ιδιαίτερα του CNN οι αρχές έχουν μια καλή ιδέα για το δήμιο των τζιχαντιστών που αποκεφάλισε το δημοσιογράφο, αλλά δεν έχουν αποφασίσει ακόμη κατά πόσο θα προχωρήσουν στη δημοσιοποίηση του ονόματός του.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι αρχές γνωρίζουν το όνομά του και ότι γεννήθηκε στη Βρετανία από γονείς που μετανάστευσαν από το Πακιστάν και πιστεύουν ότι ανήκει σε ομάδα τζιχαντιστών που έχει έδρα σε τζαμί στο Λονδίνο. Να τονίσουμε ότι , σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αμερικανικές αρχές, σε συνεργασία με τις βρετανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη βάση του Ακρωτηρίου στη Λεμεσό, έχουν εκπονήσει ήδη σχέδιο για τη σύλληψη και την τιμωρία του τρομοκράτη.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, οι Αμερικανοί δεν έχουν καταλήξει στο κατά πόσο ο δολοφόνος του Φόλεϊ είναι ο ίδιος με τον εκτελεστή του Στίβεν Σοτλόφ, αλλά θα χρειαστούν έρευνες ακόμη μερικών ημερών, προκειμένου να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα.