Άλλοι διαλέγουν να ζήσουν σε μέρη που βρίσκονται πάνω σε ηφαίστεια, άλλοι σε απομονωμένα βουνά, υπάρχουν και άλλοι όμως που ζουν κάτω από… βράχια! Συγκεκριμένα κάτω από έναν τεράστιο βράχο. Εκεί έχει χτιστεί η πόλη Σεντενίλ ντε λας Μποτέγκας στην Ισπανία.

Βρίσκεται στην Ανδαλουσία και έχει περίπου 3.000 κατοίκους, οι οποίοι έχουν κάνει τις σπηλιές σπίτια, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της πόλης να βρίσκεται κάτω από βράχο. Με μια πρώτη ματιά μοιάζει σαν να έχει πέσει μετεωρίτης πάνω της, καθώς μεγάλα κομμάτια πέτρας… μπαίνουν ανάμεσα από οικίες, καλύπτουν δρόμους και προεξέχουν από σπίτια.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο κόσμος δέχθηκε να εγκατασταθεί στην εν λόγω πόλη για πρακτικούς λόγους. Θεώρησε προτιμότερο να διαμορφώσει τις ήδη υπάρχουσες σπηλιές και να τις κάνει σπίτια, παρά να χτίσει σπίτια από το μηδέν. Μάλιστα, οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι η Σεντενίλ ντε λας Μποτέγκας κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια.

Λόγω της ιδιομορφίας της λοιπόν, η γραφική πόλη έχει γίνει προορισμός αρκετών τουριστών, οι οποίοι θέλουν να δουν από κοντά τα σπίτια που έχουν για σκεπή ή και για τοίχους τους τα μεγάλα αυτά βράχια.