Έναν εκκωφαντικό θόρυβο είπαν πως άκουσαν οι επιβάτες του αεροσκάφους Airbus A380 της Qantas Airways που έκανε αναγκαστική προσγείωση το πρωί στη Σιγκαπούρη. Όπως δήλωσαν, είδαν τμήματα ενός από τους κινητήρες του να αποκολλώνται λίγο μετά την απογείωσή του με προορισμό το Σίδνεϊ.

Το αεροσκάφος, το οποίο είχε εκτελέσει πτήση από το Λονδίνο και μετέφερε 459 επιβάτες και πλήρωμα, υπέστη βλάβη σε έναν από τους τέσσερις κινητήρες του.

Αυστραλοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε. Ένας επιβάτης είπε ότι μία έκρηξη προκάλεσε αποκόλληση στο περίβλημα ενός από τους κινητήρες. «Άκουσα έναν εκκωφαντικό ήχο, σαν εκπυρσοκρότηση όπλου.Τμήμα από το περίβλημα είχε ξεκολλήσει και φαινόταν το αφρώδες υλικό από κάτω, κομμάτια από σπασμένα καλώδια προεξείχαν», είπε ο Τάιλερ Γούστερ στο δίκτυο Nine της αυστραλιανής τηλεόρασης.

«Καθόμουν από την πλευρά του φτερού, εκεί όπου βρίσκεται ο δεύτερος
κινητήρας. Κοίταζα έξω από το παράθυρο, στο διάδρομο προσγείωσης, την
ώρα της απογείωσης. Πέντε λεπτά μετά την απογείωση ακούστηκε ένας
ισχυρός θόρυβος,
μικρά τμήματα του περιβλήματος του κινητήρα βρίσκονταν στον αέρα, ήταν
το πιο τρομερό θέαμα που έχω δει. Το αεροπλάνο ήταν παραδόξως σταθερό
συνεχώς. Δεν υπήρξε πανικός», είπε στο Ρόιτερς ένας άλλος επιβάτης.

Το σημερινό ατύχημα ήταν ένα από τα σοβαρότερα στη σύντομη ζωή του A380, του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο, το οποίο ξεκίνησε τις πτήσεις πριν από τρία χρόνια.

Δείτε φωτογραφία από τον κινητήρα του αεροσκάφους που παρουσίασε πρόβλημα

Δείτε γράφημα με την εξέλιξη του περιστατικού