Η Ιταλία μέτρησε προσφάτως 39.811 κρούσματα Covid-19 και 425 θανάτους σε 24 ώρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και το γονάτισμα του συστήματος υγείας είναι προ των πυλών.

Σε κάποια νοσοκομεία μάλιστα η κατάσταση μοιάζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο, με τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν να δείχνουν ακόμα και διασωληνωμένους ασθενείς στον διάδρομο.

Οι εικόνες προέρχονται, σύμφωνα με ιταλικά μέσα, από νοσοκομείο που δοκιμάζεται στο Πιεμόντε, που ήταν μια από τις περιοχές της Ιταλίας που χτυπήθηκε αλύπητα στο πρώτο κύμα του κορονοϊού. Πίσω μόνο από τη Λομβαρδία.

Η Ιταλία πέρασε επείγοντα μέτρα για να σώσει την οικονομία από τους νέους περιορισμούς, μέτρα ύψους 2,9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Αυξήσαμε τις αποζημιώσεις γιατί συνειδητοποιήσαμε πως όσα χορηγήσαμε κατά το ανοιξιάτικο lockdown δεν ήταν αρκετά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στην «Corriere della Sera».

Η χώρα είναι πλέον χωρισμένη σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας, αν και τα περιοριστικά μέτρα είναι πιο χαλαρά από το εθνικό lockdown του Μαρτίου.

Η Ιταλία μετρά μέχρι σήμερα περισσότερους από 41.000 θανάτους από Covid-19…