Ένα ζευγάρι κοντά στα 70 και η εγγονή τους σκοτώθηκαν στο σπίτι τους στην Ουκρανία, ενώ η άλλη εγγονή τους είναι ζωντανή από καθαρή τύχη. Και οι τρεις βρέθηκαν νεκροί στο υπόγειο του σπιτιού τους στη Δυτική Ουκρανία .

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της άλλης εγγονής αλλά και από τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα ο παππούς της κοπέλας 71 ετών είχε συνδέσει έναν σωλήνα στην εξάτμιση του αυτοκινήτου του και τον είχε συνδέσει με το παράθυρο του υπογείου. Στη συνέχεια έβαλε μπροστά τη μηχανή ώστε τα καυσαέρια της εξάτμισης να διοχετευτούν στο υπόγειο και να πεθάνουν τα ποντίκια. Με άλλα λόγια ο παππούς είχε σκεφτεί μια ιδιαίτερη πατέντα για να διώξει τα ποντίκια από το υπόγειο.

Μετά από λίγο και ενώ εξακολουθούσε να έχει ανοιχτή τη μηχανή του αυτοκινήτου κατέβηκε στο υπόγειο να δει αν είχαν σκοτωθεί ποντίκια προφανώς από τα αέρια ζαλίστηκε και λιποθύμησε, μετά από λίγο η γυναίκα του προφανώς ανησύχησε και κατέβηκε και αυτή στο υπόγειο να δει αν είναι καλά ο σύζυγός της και λιποθύμησε και αυτή το ίδιο συνέβη και με την εγγονή.

Τα πτώματα τους βρέθηκαν από την δεύτερη εγγονή που πήγε να δει τι συμβαίνει. Οι Αρχές είπαν ότι σώθηκε από θαύμα.