Ο Tony Nicklinson ξεσπά σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι απερρίφθη το αίτημά του για ευθανασία με τη βοήθεια γιατρού.
«Είμαι απογοητευμένος με την απόφαση του δικαστηρίου. Οι δικαστές θα έπρεπε να με αντιμετωπίσουν όπως πραγματικά είμαι, απολύτως δυστυχισμένος» ήταν τα πρώτα του λόγια.
Ο Tony Nicklinson δέχεται βοήθεια από τη σύζυγο του και τις δύο κόρες του και λέει ότι η ζωή του είναι ένας εφιάλτης. Ο δικαστικός του αγώνας έχει ήδη διαρκέσει δύο χρόνια και αναμένεται να συνεχιστεί.
Ο 58χρονος Tony, πατέρας δύο παιδιών, έμεινε παράλυτος μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού του στην Αθήνα. Είναι παράλυτος από τον λαιμό και κάτω και μπορεί να επικοινωνήσει μόνο ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του. Η υπόθεση του αποτέλεσε πρόκληση για τους δικαστές που ασχολούνται με υποθέσεις υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στη Βρετανία και την Ουαλία.
Η υπόθεση όμως αυτή έχει μία ιδιαιτερότητα. Ακόμα κι αν ο γιατρός του ετοιμάσει το «κοκτέιλ» της ευθανασίας, ο ίδιος είναι ανήμπορος να κάνει μόνος του τη θανατηφόρα ένεση. Σε διαφορετική περίπτωση, οι γιατροί που θα του κάνουν την ένεση θα διωχθούν για ανθρωποκτονία.
Ο άτυχος άντρας επικοινωνεί μέσα από τον υπολογιστή του στον οποίο έχει περαστεί ειδικό software που ανιχνεύει τις κινήσεις των ματιών του και τις μετατρέπει σε γράμματα του αλφαβήτου. Κάπως έτσι κατόρθωσε να πληκτρολογήσει και το πρώτο του tweet. Τις πρώτες 24 ώρες δημιουργίας του λογαριασμού, ο λογαριασμός του είχε περισσότερους από 2.500 followers και αυτή τη στιγμή τον «ακολουθούν» πάνω από 44.000 άτομα από όλο τον πλανήτη, ενώ η συμπαράσταση του κόσμου να είναι συγκινητική.
Μετά την αρνητική εξέλιξη της δικαστικής του υπόθεσης, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο:
«Είμαι απογοητευμένος με την απόφαση του δικαστηρίου. Οι δικαστές θα έπρεπε να με αντιμετωπίσουν όπως πραγματικά είμαι, απολύτως δυστυχισμένος. Αισθάνομαι αδύναμος, καθώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα μόνος μου. Οι δικαστές θα έπρεπε να σέβονται το δικαίωμα για έναν αξιοπρεπή θάνατο. Με καταδικάζουν σε μια ζωή δυστυχισμένη».