Ζωντανές εικόνες με τις συλλήψεις υψηλόβαθμων στρατιωτικών μεταδίδει η τηλεόραση της Τουρκίας μετά την επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην απόπειρα πραξικοπήματος. Οι εικόνες στρατιωτικών με χειροπέδες μεταδίδονται διαρκώς και εναλλάσσονται με τον Τούρκο πρωθυπουργό που μίλησε το πρωί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Συνολικά 754 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει κατασταλεί σήμερα το πρωί, αλλά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ’ εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε πως διόρισε έναν νέο προσωρινό αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων για να αντικαταστήσει τον στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος φέρεται ότι ειναι κρατούμενος των στρατιωτικών που πραγματοποίησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Μέχρι στιγμή η τύχη του αγνοείται και πλέον αντικαταστάθηκε με εντολή Ερντογάν.

Ο στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, διοικητής της Πρώτης Στρατιάς που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, διορίσθηκε στο ανώτατο στρατιωτικό αξίωμα.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την τύχη του στρατηγού Ακάρ. Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα πως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων έχει συλληφθεί όμηρος.