Δυστυχώς, πολλές τραγωδίες εκτυλίσσονται μέσα στις δικαστικές αίθουσες, καθώς τα ανατριχιαστικά εγκλήματα περισσεύουν στον αιματοβαμμένο κόσμο μας.
Κι έτσι οι αυτοδικίες δεν λείπουν από τα δικαστήρια, καθώς το έχουμε δει συχνά πυκνά να πυροβολούνται δικαστές, να δολοφονούνται δικηγόροι και οι άνθρωποι να παίρνουν γενικά τον νόμο στα χέρια τους.
Υπάρχουν ωστόσο και φορές που κάποιος κάνει κακό μόνο στον εαυτό του, για να απαλλαγεί προφανώς από τις συνέπειες των πράξεών του, αν και το απονενοημένο διάβημά του στοιχειώνει έκτοτε τους παρόντες κάνοντάς τους να αναρωτιούνται διαχρονικά για τα επίπεδα απόγνωσης και απελπισίας του δράστη.
Για ανθρώπους που αρνήθηκαν δηλαδή να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όταν αποφάσισαν να σφραγίσουν μόνοι τους τη μοίρα τους…
Η εκπαραθύρωση
Ήταν το 2015 όταν ο 22χρονος Τιχουάν Ρίτσαρντσον από την Ατλάντα της Τζόρτζια παρουσιάστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας για μια προδικαστική διαδικασία. Ο νεαρός κατηγορούνταν για μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και ήταν να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης, αν και όταν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα στις 10:00 το πρωί είχε προφανώς κάτι άλλο στο μυαλό του.
Γι’ αυτό και είχε πάνω του ένα πιστόλι! Το οποίο προσπάθησε να μπάσει μέσα στο δικαστήριο, όταν και έγινε αντιληπτός από τους φρουρούς. Αφού του πέρασαν χειροπέδες, τον πήγαν να περιμένει τον δικαστή σε μια αίθουσα συνεδριάσεων του τρίτου ορόφου. Συνειδητοποιώντας προφανώς το μοιραίο λάθος του που θα τον έφερνε μπόλικους μήνες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, ο πανικόβλητος νεαρός σηκώθηκε ξαφνικά και κατάφερε να τρέξει ανάμεσα από τέσσερις αστυνομικούς προς το παράθυρο.
Αφού πέρασε μέσα από το τζάμι, προσγειώθηκε με το πρόσωπο στο τσιμέντο, πέφτοντας από ύψος 12 μέτρων. Σκοτώθηκε επιτόπου…
Το χάπι κυανίου
Ο θάνατος του Μάικλ Μαρίν το 2012 πάγωσε όχι μόνο της Αριζόνα αλλά και όλη την Αμερική. Αφού καταδικάστηκε για τον εμπρησμό της βίλας του στο Φοίνιξ, έβαλε ήρεμα το κεφάλι μέσα στα χέρια του και τρύπωσε ένα χάπι κυανίου στο στόμα του. Την ώρα που το τηλεοπτικό κοινό είχε παγώσει στους δέκτες του, ο Μαρίν άρχισε να ξεφυσά και να νιώθει δυσφορία, πριν καταρρεύσει τελικά και βρεθεί στο πάτωμα.
Ο άλλοτε εκατομμυριούχος που αυτοκτόνησε όχι μόνο στη δικαστική αίθουσα αλλά και στον τηλεοπτικό δέκτη θεωρήθηκε ότι προέβη στο απονενοημένο για να γλιτώσει τις συνέπειες της καταδικαστικής ετυμηγορίας, αν και τελικά αυτό που έμεινε ήταν η αίσθηση του πικρού τέλους…
Ο αυτοπυροβολισμός
Ο 57χρονος Γουίλι Τσέιμπερς ήταν γνωστός στους οικείους του για το εριστικό του χαρακτήρα του και την παροιμιώδη κυκλοθυμία του, τα οποία θα τον προλάβαιναν στις 6 Ιουνίου 2014. Εκείνη την καλοκαιρινή μέρα, ο Τσέιμπερς έχασε την ψυχραιμία του και έβγαλε το όπλο του κατά δυο γυναικών συγγενών του, απαιτώντας να μάθει πού είχε εξαφανιστεί η σύντροφός του. Ο άντρας πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, όταν και συνελήφθη.
Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν τραυματίστηκε, η υπόθεση πήρε άσχημη τροπή για τον Τσέιμπερς. Πιστεύοντας ότι θα τη γλίτωνε με αναστολή, δεν αποδέχτηκε τη συμφωνία της εισαγγελίας για τρία χρόνια φυλάκιση και τώρα βρέθηκε αντιμέτωπος με 40 χρονάκια! Όπως είπε ο δικηγόρος του, το ενδεχόμενο να καταλήξει στη φυλακή τον αλάφιασε, κι έτσι σε ένα διάλειμμα της ακροαματικής διαδικασίας ο Τσέιμπερς κατάφερε να βρεθεί στο γκαράζ του δικαστικού μεγάρου, όπου πήρε το πιστόλι από το αμάξι του και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.
Το δικαστήριο σφραγίστηκε για καμιά ώρα μέχρι να ξεκαθαριστούν τα αίτια και, όπως σημείωσε τελικά με νόημα ο δικηγόρος του, ο πελάτης του δεν ήταν «υλικό φυλακής»…
Ο απαγχονισμός
Στις 15 Δεκεμβρίου 2015, ο 48χρονος Κένεθ Ρέι Θόρνχιλ καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε δικαστήριο του Τέξας, καθώς την προηγούμενη χρονιά είχε συλληφθεί για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών. Εκείνο το μοιραίο λοιπόν πρωινό του Δεκεμβρίου ο Θόρνχιλ κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες που τον βάρυναν και αντιμετώπιζε πια το σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθεί μπόλικα χρονάκια μέσα στη στενή.
Ο δικαστής κάλεσε σε ένα ωριαίο διάλειμμα πριν από την έκδοση της ετυμηγορίας και ο κατάδικος επέστρεψε στο προσωρινό κελί του, δίπλα δηλαδή στη δικαστική αίθουσα. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το πρωτόκολλο κατά γράμμα, παίρνοντας τη ζώνη και τα προσωπικά του αντικείμενα πριν τον βάλουν μέσα.
Μια ώρα αργότερα, ο Θόρνχιλ ήταν νεκρός. Μόνος στο κελί, έβγαλε το μπλε του πουκάμισο, το έδεσε στα κάγκελα σε ύψος 2 μέτρων περίπου από το έδαφος και κρεμάστηκε. Όταν κατέφτασαν οι γιατροί για τις πρώτες βοήθειες, ήταν πολύ αργά…
«Πέτα το! Πέτα το!»
Στις 7 Μαρτίου 2000, η Αν Φαβίλ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της σε κάτι που έμοιαζε με τραγικό δυστύχημα: η γυναίκα φαινόταν να έχει πνιγεί με ένα κομματάκι κοτόπουλο. Δώδεκα χρόνια αργότερα, κάτω από το φως νέων ενοχοποιητικών, ο σύζυγός της κατηγορήθηκε για τον φόνο: την είχε πνίξει για να μην τον εγκαταλείψει για τα μάτια άλλου άντρα.
Το 2015, ο 72χρονος πια Μαρκ Φαβίλ κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία της συζύγου της και μετά τα κακά μαντάτα οδηγήθηκε στο προσωρινό κελί του δικαστηρίου, δίπλα από την αίθουσα. Στιγμές αργότερα, όλοι άκουσαν τις κραυγές των φρουρών «Πέτα το! Πέτα το!». Κανείς δεν ήξερε τι είχε συμβεί, ένα όμως ήταν σίγουρο: ο Μαρκ ήταν νεκρός.
Τελικά αποδείχτηκε ότι ο άντρας είχε στην κατοχή του ένα «μη μεταλλικό αντικείμενο» με το οποίο κατάφερε να τραυματιστεί θανάσιμα (οι λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές μέσα στην ανησυχία για το πώς θα μπορούσε το περιστατικό να επηρεάσει τη μελλοντική ασφάλεια των δικαστικών αιθουσών)…