Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί της Πέμπτης οι Βρετανοί, για να αποφασίσουν αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Συνολικά 46,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να πουν «ναι» ή «όχι» στο ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας τους. Η τελευταία ανακοίνωση των τοπικών αποτελεσμάτων αναμένεται γύρω στις 07:00 τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας. Θα ακολουθήσουν συγκεντρωτικά στοιχεία για 12 περιφέρειες και στη συνέχεια το τελικό, εθνικό αποτέλεσμα.

Οι περισσότερες περιφέρειες αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Απουσία exit poll, το βρετανικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov θα δώσει στη δημοσιότητα μια έρευνα για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος λίγη ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες, το βράδυ της Πέμπτης, με την ελπίδα ότι θα επαναλάβει την επιτυχία που είχε η πρόβλεψή του για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Σκωτίας, το 2014.

Δείτε τις φωτογραφίες από το ιστορικό δημοψήφισμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βρετανία…

br2 br3 br4 br5 br6 br7 br8 br9 br10

BREXIT3