Οι σπάνιες εικόνες που ακολουθούν αποκαλύπτουν πώς έμοιαζε η ζωή στην Ιαπωνία το 1908, πριν από την εκβιομηχάνιση της χώρας και τους δύο παγκόσμιους πολέμους.
Η χώρα έμοιαζε εντελώς ειδυλλιακή. Η σύγχρονη Ιαπωνία με τους σύγχρονους ρυθμούς δεν θυμίζει σε τίποτε την πιο ξέγνοιαστη, αλλά και νοσταλγική εποχή: Άμαξες στους δρόμους, άνθρωποι με ρούχα μέσα στη θάλασσα, αλλά και παιδιά να στριφογυρίζουν κάτω από ομπρέλες.
Οι εικόνες είναι από τη συλλογή ενός αμερικανού μελετητή, γεννημένου στη Γερμανία, με το όνομα Arnold Genthe, ο οποίος περιπλανιόταν στους δρόμους με μία κάμερα στο χέρι, κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παραμονής του εκεί.
Μετά το θάνατό του, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στις ΗΠΑ απέκτησε περίπου 20.000 αδημοσίευτες φωτογραφίες από το στούντιό του οι οποίες βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας.
Αυτές οι φωτογραφίες είναι από την περίοδο Μεϊτζί η οποία ξεκίνησε το 1868 και διήρκεσε μέχρι το 1912 και είδε την Ιαπωνία να μετατρέπεται από μια φεουδαρχική κοινωνία σε μία πολύ πιο σύγχρονη χώρα, φτάνοντας σταδιακά στην σημερινή εικόνα. Οι εικόνες που μετρούν περισσότερο από έναν αιώνα αποτελούν ένα πολύτιμο αρχείο μιας πιο γαλήνιας περιόδου στην ιστορία της Ιαπωνίας. Κοιτάζοντας κανείς τις ασπρόμαυρες εικόνες θα δει μια γυναίκα να συνομιλεί με δύο άνδρες μπροστά από μια προκυμαία, αλλά και μικρά παιδιά να ποζάρουν μπροστά στην κάμερα.
Οι δρόμοι της χώρας αποπνέουν μια γαλήνη με γυναίκες να περπατούν με τα παιδιά τους κάτω από τις ομπρέλες, ενώ ένας γραφικός ναός είναι ένας από τους πολλούς που απαθανάτιζε ο Arnold Genthe με τη φωτογραφική του μηχανή. Οι εικόνες δείχνουν επίσης ένα πλήθος Γιαπωνέζων να περνούν τη μέρα τους στη θάλασσα, κολυμπώντας πλήρως ενδεδυμένοι. Στις φωτογραφίες του, φαίνονται και διάφορα τοπία με βάρκες που έχουν φόντο τα βουνά.