Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.
Χαντζού, Κίνα. Γιγάντιο παλιρροϊκό κύμα σε ποταμό
Δεκάδες Κινέζοι και όχι μόνο συγκεντρώνονται στις όχθες του ποταμού Κιαντάγκ, στην ανατολική Κίνα για να παρακολουθήσουν τα πιο γνωστά παλιρροϊκά κύματα. Ο ποταμός είναι διάσημος για τα πελώρια κύματά του, τα οποία ταξιδεύουν με 25 μίλια/ώρα και φθάνουν μέχρι και τα 9 μέτρα σε ύψος! Η παρακολούθηση της «παλίρροιας του Αργυρού Δράκου» είναι μια παράδοση που τηρείται πιστά κάθε χρόνο από τους ντόπιους, προσελκύοντας παράλληλα και εκατοντάδες τουρίστες.
Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Παιχνίδι πλάι στα μολυσμένα νερά
Η μόλυνση των υδάτων είναι κάτι γνωστό για τη Βραζιλία, καθώς λύματα και απόβλητα τους δεν αντιμετωπίζονται όπως θα έπρεπε. Σε κάθε λοιπόν οδοιπορικό των φωτορεπόρτερ στα χαντάκια, τα ρέματα και τα ρυάκια γύρω από τα ποτάμια αποτυπώνουν τρομακτικές εικόνες. Τελευταία, εκείνη του Reuters που δείχνει μικρά παιδιά να παίζουν σε απόσταση αναπνοής από τα μολυσμένα νερά.
Τιπιτάπα, Νικαράγουα. Η ανεξερεύνητη χώρα της Κεντρικής Αμερικής
Έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο, και όμως παραμένει ανεξερεύνητη. Η Νικαράγουα, η υπέροχη χώρα της κεντρικής Αμερικής, μπορεί να μην είναι ο κατεξοχήν τουριστικός προορισμός, παρουσιάζει ωστόσο αύξηση στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια για όσους αναζητούν την περιπέτεια.
Nong Khai, Ταϊλάνδη. Βουδιστές αγοράζουν ρύζι από πλανόδιους
Βουδιστές μοναχοί παίρνουν ρύζι από τις γυναίκες της Ταϊλάνδης νωρίς το πρωί σε ένα χωριό έξω από τη Nong Khai. Η αγροτική ενδοχώρα του έκπτωτου ηγέτη Yingluck Shinawatra, βρίσκεται σε δεινή θέση, λόγω της κατάργησης των γεωργικών επιδοτήσεων που έχει αφήσει τους αγρότες ρυζιού στην Ταϊλάνδη να βλέπουν τα χρέη τους να συσσωρεύονται. Μέχρι να δουν ανάκαμψη, πωλούν τη σοδειά τους σε τιμές που βρισκόταν το προϊόν πριν από οκτώ χρόνια.
Στέιτεν Άιλαντ, Νέα Υόρκη. Γιατί κρύβουν τους αλμπίνους;
Φρικτοί μύθοι κυνηγούν τους ανθρώπους με αλφισμό στην Αφρική, μύθοι που έχουν τις ρίζες τους πολλούς αιώνες πίσω. Πολλοί, είναι εκείνοι που πιστεύουν πως το δέρμα και τα μέλη των αλμπίνων φέρνουν καλή τύχη και τα τοποθετηθούν σε φυλαχτά. Για αυτό, τα μέλη τους και τα όργανα τους πωλούνται για αρκετές χιλιάδες δολάρια. Άλλοι πιστεύουν ότι τα παιδιά με αλφισμό είναι φαντάσματα και φέρνουν κακή τύχη.
Στη φωτογραφία, τρία παιδιά με αλφισμό που ακρωτηριάστηκαν φιλοξενούνται σε ειδικό κέντρο στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης.
Μανίλα, Φιλιππίνες. Γυμνή παράδοση
Γυμνοί φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής των Φιλιππίνων, μέλη της Αδελφότητας ΑΠΩ, στέκονται γυμνοί στο κτίριο του Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια του ετήσιου Μαραθώνιου Pylon.
Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία. Ριψοκίνδυνα άλματα
Ένας αθλητής του BASE Jump πραγματοποιεί άλμα από τους Πύργους Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, στα πλαίσια διεθνούς διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 100 αθλητές.
Τζακάρτα, Ινδονησία. Άνθρωποι συνωστίζονται στον σιδηροδρομικό σταθμό
Στιγμές από την καθημερινότητα στην Τζακάρτα της Ινδονησίας κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters. Όπως επισημαίνεται στη λεζάντα, η οικονομία της Ινδονησίας αυξάνεται με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι ετών.
Λος Άντζελες, ΗΠΑ. Η άλλη πλευρά της «πόλης των Αγγέλων»
Στην «πόλη των Αγγέλων» υπολογίζεται ότι κοιμούνται στους δρόμους περίπου 26 χιλιάδες άνθρωποι, δηλαδή, 10% περισσότεροι σε σχέση με το 2013. Όλοι συμφωνούν ότι αυτή η αύξηση οφείλεται στην οικονομική κρίση που οδήγησε πλήθος κόσμου στις ΗΠΑ στην ανεργία, σε συνδυασμό με την απότομη πτώση των μισθών όσων δουλεύουν και τις δυσανάλογα υψηλές τιμές των ενοικίων.
Ινδία. Η πιο μολυσμένη χώρα στον κόσμο
Από τις 20 πιο μολυσμένες πόλεις του πλανήτη, οι 13 βρίσκονται στην Ινδία. Η ρύπανση της ατμόσφαιρας μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά 3,2 χρόνια για τους 660 εκατομμύρια Ινδούς που ζουν σε αστικά κέντρα.