Η αυτοκινητοπομπή, που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και που οργανώθηκε από τα εργατικά σωματεία της Ιορδανίας βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Λωρίδα της Γάζας, μέσω του λιμανιού της Ιορδανίας Άκαμπα.

«Η βοήθεια αποτελεί μία συμβολική έκφραση της αποφασιστικότητας του λαού της Ιορδανίας να υποστηρίξει τον πολιορκημένο λαό της Γάζας», δήλωσε ο πρόεδρος των εργατικών συνδικάτων Άχμαντ Αρμούτι στην ομιλία του την ώρα της αναχώρησης της αυτοκινητοπομπής. «Η αυτοκινητοπομπή μεταφέρει το ξεκάθαρο μήνυμα από ολόκληρο το λαό της Ιορδανίας, ότι αρνούμαστε την κατοχή, δε θα παραδοθούμε και θα υποστηρίξουμε τον παλαιστινιακό λαό μέχρι τέλους», πρόσθεσε ο Α. Αρμούτι.

Η αυτοκινητοπομπή μεταφέρει φάρμακα, τρόφιμα και υλικά οικοδομών στη Λωρίδα της Γάζας. Αποτελείται από περίπου 25 οχήματα, ενώ παίρνουν μέρος 150 ακτιβιστές από τα εργατικά συνδικάτα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Ιορδανίας.

Η αυτοκινητοπομπή θα φτάσει μέχρι το λιμάνι της Ιορδανίας Άκαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα, απ’ όπου θα περάσει με πλοίο στην αιγυπτιακή πόλη Νουέιμπα. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει από ξηράς προς το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μηχανικών της Ιορδανίας Ουαέλ Σάκα δήλωσε, ότι οι αιγυπτιακές αρχές δεν έχουν ακόμα απαντήσει στην επιστολή του Συνδέσμου με την οποία ζητούν άδεια να εισέλθουν στη Γάζα. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το ταξίδι θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από τη θέση του Κάιρο.